Hoffenheim posiluje další český fotbalista. Z Plzně přichází Robin Hranáč

V německém Hoffenheimu se v krátké době rozrůstá česká kolonie na čtyři hráče. Poté, co zde už dříve působili krajní obránci Pavel Kadeřábek a David Jurásek, se k nim v těchto dnech přidali hned dva čeští reprezentanti, konkrétně útočník Adam Hložek a obránce Robin Hranáč. O jeho přestupu z Viktorie Plzeň se v posledních dnech spekulovalo čím dál více, nyní se vše potvrdilo a samotný bundesligový účastník oznámil příchod tohoto čtyřiadvacetiletého hráče, přičemž byla podepsána dlouhodobá smlouva. Větší podrobnosti o transferu však nebyly oznámeny.

Alespoň podle serveru transfermarkt.com, jenž se zabývá přestupy a hodnotami jednotlivých hráčů, byla cena Robina Hranáče naposledy stanovena na osmi milionech eur (v přepočtu 200 milionů korun). Podle zákulisních informací tak mohla být tato částka v rámci jednání mezi oběma stranami navýšena na 10 milionů eur (zhruba 250 milionů korun). Pokud by se tato částka potvrdila, jednalo by se tak o historicky nejdražšího fotbalistu plzeňského klubu. 

Připomeňme, že před několika dny přišel z Leverkusenu do Hoffenheimu Adam Hložek a ten měl podle magazínu Kicker přijít za 18 milionů eur (454 milionů korun), což z něj činí pro změnu nejdražší posilu v historii Hoffenheimu.

Hranáč tak tedy již nepomůže plzeňské Viktorce v boji o Evropskou ligu, v němž je před odvetou 4. předkola, přičemž první zápas Západočeši doma nad skotskými Heart of Midlothian vyhráli 1:0.

"Na Robina jsme obdrželi mimořádnou nabídku, která splňovala veškeré naše představy. Samotný hráč rovněž projevil zájem ji přijmout, víceméně si tímto krokem plní svůj další sen. Vzhledem k tomu, že je Robin naším odchovancem, ke klubu se vždy choval naprosto férově a odváděl vynikající služby, rozhodli jsme mu v této další cestě nebránit," uvedl k transferu samotný plzeňský generální ředitel Adolf Šádek a pokračoval: "Dlouhodobým cílem a strategií klubu, která byla novými majiteli a vedením před rokem prezentována, je vychovávat mladé talentované fotbalisty, kteří budou mít potenciál přestoupit jednou do renomované evropské soutěže v rámci Top 5 lig. A přesně tuto vizi nyní Robin naplnil. Samozřejmě náš mrzí, že ho nebudeme mít k dispozici na odvetu ve Skotsku, ale nabídka byla postavená tak, že k přestupu musí dojít ihned, nebo nebude realizovatelný."

V rozlučkové řeči se Robin Hranáč vyznal k lásce k Plzni, kterou bude podporovat i nadále. "Dres Viktorky jsem odmalička miloval a vždy ho hrdě nosil. Zažil jsem tady krásné momenty, především minulá sezona byla naprosto fantastická. Teď je přede mnou nová výzva, zahrát si bundesligu je dalším snem," nechal se slyšet konkrétně.

Dodejme, že Hranáč kromě Plzně taktéž nastupoval v dresu Pardubic, ve kterých hostoval a spolu s tímto angažmá tak dosud v české lize odehrál 77 duelů, během kterých vstřelil pět branek. Letos v březnu se pak poprvé dostal do národního týmu, za který nastoupil i ve všech třech zápasech v rámci letošního Eura v Německu.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Mbappé se po odchodu do Realu Madrid pře s PSG o 55 milionů eur

Francouzský fotbalový hvězdný útočník Kylian Mbappé ještě nespálil po přestupu z Paris Saint Germain do Realu Madrid všechny mosty. Se svým bývalým zaměstnavatelem se totiž pře o 55 milionů eur (v přepočtu 1,38 miliardy korun), který mu má doplatit právě po transferu do španělské metropole. Nyní se do tohoto sporu snažila vložit Francouzská ligová asociace LFP, která chtěla být prostředníkem mezi oběma stranami, hráč ale tuto nabídku odmítl.
Fotbal, ilustrační fotografie

Češi odčinili blamáž s Gruzií výhrou nad Ukrajinou. Postaral se o ni dvěma góly Šulc

Svěřenci kouče Ivana Haška neměli před úterním zápasem s Ukrajinou jinou možnost než vyhrát za tři body poté, co v sobotu naprosto nezvládli duel s Gruzií (1:4). Naštěstí právě pro trenéra, o jehož budoucnost se taky hrálo, nakonec český výběr dokráčel k výhře 3:2, kterou musela parta kapitána Tomáše Součka bránit až do poslední vteřiny za atmosféry, v rámci které byly slyšet z ochozů pražského Edenu především ukrajinští fanoušci. Hned o dva české góly se postaral Pavel Šulc ještě v první půli, aby na něj navázal v té druhé trefou z penalty kapitán Souček. To už bylo navýšení vedení na 3:1, přičemž Ukrajincům se duel podařilo ještě zdramatizovat.

Více souvisejících

Fotbal Bundesliga

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

Zaplavená auta

Počasí se zhoršuje i Rakousko. K povodním se může přidat orkán

Trvalé deště v Rakousku výrazně komplikují dopravu v zemi. Rakouské železnice (ÖBB) v pátek oznámily, že silné sněžení a sesuvy půdy přerušily vlakové spojení na dvou tratích v Salcbursku, informuje agentura APA. Dopravní problémy se týkají i silniční sítě, kde déšť, sníh a popadané stromy způsobují zpoždění a uzavírky, varovala automobilová organizace ÖAMTC. 

před 1 hodinou

Hasiči

Hasiči na Jižní Moravě začali s evakuací

V pátek jihomoravští hasiči evakuovali přes 100 studentů spolu s jejich vedoucími z chatové oblasti Biskoupky u Brna kvůli hrozícím povodním způsobeným silnými dešti. Informovali o tom na sociální síti X.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Petr Fiala

Čekejme to nejhorší. V pohotovosti je sto tisíc hasičů

V Česku má intenzivně pršet až do pondělní noci. Odborníci varují, že by za určitých okolností mohlo dojít k opakování povodňových situací z let 1997 a 2002. Premiér Petr Fiala proto svolal Ústřední krizový štáb, který se v pátek ráno sešel na ministerstvu vnitra za přítomnosti šéfa resortu Víta Rakušana.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Elon Musk

Musk označil australskou vládu za fašisty

Technologický magnát Elon Musk přirovnal australskou vládu k "fašistům" kvůli navrhované legislativě, která má ukládat pokuty společnostem vlastnícím sociální média, pokud nezastaví šíření dezinformací. Uvedl to server The Guardian.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Počasí

Meteorolog vysvětlil, proč Evropu zasáhlo extrémní počasí

Extrémní deště, na které se střední Evropa připravuje, jsou výsledkem mimořádné meteorologické situace, jejímž klíčovým faktorem je neobvykle teplé Středozemní moře. Meteorolog Leopold Haimberger o tom podle televize RTVS informoval agenturu APA.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Mbappé se po odchodu do Realu Madrid pře s PSG o 55 milionů eur

Francouzský fotbalový hvězdný útočník Kylian Mbappé ještě nespálil po přestupu z Paris Saint Germain do Realu Madrid všechny mosty. Se svým bývalým zaměstnavatelem se totiž pře o 55 milionů eur (v přepočtu 1,38 miliardy korun), který mu má doplatit právě po transferu do španělské metropole. Nyní se do tohoto sporu snažila vložit Francouzská ligová asociace LFP, která chtěla být prostředníkem mezi oběma stranami, hráč ale tuto nabídku odmítl.

Zdroj: David Holub

Další zprávy