Čeští hokejisté opět prohráli a na Chanel One Cupu skončili poslední

Soči - Česká hokejová reprezentace nezvládla v posledním zápase Chanel One Cupu Rusy a prohrála 2:3. Tato prohra znamená pro Čechy již šestou porážku v řadě a opravdu nelichotivý vstup do sezóny.

Po porážce od Finů a Švédů se čeští hokejisté museli obrnit na zápas s Rusy. Proti Sborné měli naši hráči poslední šanci ukázat, že se z předešlých zápasů poučili.Rusové naproti tomu vyhráli oba své předchozí zápasy a měli jistotu vítězství na turnaji, proto také nechali své hvězdy odpočívat a zápasu dali volnější průběh.Z kraje zápasu měli Češi navrch, po několika minutách si vybojovali přesilovou hru a nějaký čas Rusy tlačili. Sborná ale s utíkajícím časem nabírala na tempu a brzy začala Čechy přehrávat.Ruské šance už nešlo zastavit jinak než faulem a Polášek tak musel ve dvanácté minutě na trestnou lavici. Sborná se ve hře pět na čtyři sice neprosadila, ale šest vteřin po konci přesilové hry se Kutuzovovi podařilo nastřelit Vitáskovu hokejku, od které se puk odrazil za Kovářova záda.Než se hokejisté odebrali do šaten, Grigorenko dokázal ještě poslat puk bekhendem do horního rohu Kovářovi brány a upravil skóre na 2:0 pro domácí Rusy.Na led nastoupila po první pauze obměněná útočná sestava našich hokejistů, ale nějaký čas žádné ovoce nepřinesla. Na vině bylo zřejmě další oslabení, kterým si Češi z kraje třetiny prošli.

Po pěti minutách druhé fáze zápasu přišla další pohroma na naše hokejisty, Jakovlev při úniku propálil Kováře a zatloukl už třetí hřebík do české rakve.Češi ale přece jen ukázali, že zas tak moc snadno se zlomit nenechají a postarali se o alespoň malé drama. Ve třicáté druhé minutě skóroval Jan Kovář a snížil na 3:1. Za toho stavu už druhá třetina skončila.V poslední třetině se Hrňa přimotal k přihrávce od Zaťoviče a snížil na kontaktních 3:2.Všem divákům muselo zatrnout, když puk, který vyslal Kempný, rozezvonil tyč Galimova. Bohužel tyč byla nejblíž vyrovnání a gól už nepadl. Ani power play už nepomohla, ruští hráči udrželi vedení 3:2 a zvítězili nad Čechy.

Sestava ČR: Jakub Kovář - Němec, Kempný, Kolář II, Mozík, Vitásek, Pláněk, Eminger, Polášek - Birner, Sobotka, Horák - Hrňa, Jan Kovář, Zaťovič - Valský, Klepiš, Smoleňák - Řepík, Filippi, Simon. Trenéři: Vladimír Růžička, Jaroslav Špaček a Ondřej WeissmannSestava Ruska: Galimov - Bělov, Čudinov, Kutuzov, Antipin, Zajcev, Denisov, Mironov, Zubarev - Zaripov, Šipačov, Karpov - Plotnikov, Averin, Mozjakin - Paršin, Zubov, Grigorenko - Jakovlev, Burmistrov, Kalinin. Trenéři: Oleg Znarok, Igor Nikitin a Ilja Vorobjov

Související

Hokejová reprezentace vstoupila do Channel One Cupu prohrou s Finy.

Prohra na úvod, Češi prohráli s Finskem 2:4

Helsinky/Praha - Čeští hokejisté dnes nastoupili ve finských Helsinkách k prvnímu utkání letošního Channel One Cupu. A poslední reprezentační akci roku Jandačův výběr nezačal dobře, s Finy prohrál 2:4. Zítra hráči nastoupí k utkání s Ruskem.
Český tým zítra s Finskem zahájí Channel One Cup.

Už zítra Finsko! Hokejisty čeká poslední akce roku

Hokejová reprezentace ve čtvrtek nastoupí v Helsinkách k prvnímu utkání Channel One Cupu a první start za národní tým by si měla odbýt hned pětice hráčů. Po zápase s domácím Finskem se pak tým trenéra Josefa Jandače přesune do Moskvy, kde turnaj dohraje. Jde o poslední reprezentační akci v roce 2016.

Více souvisejících

Channel One Cup Jakub Kovář Hokej MS CZE Tým

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy