Palaščák: Žádný úplatek, ale výkupné. Růža je jako únosce dětí

Praha - Miroslav Palaščák zašel do pořadu DVTV, aby opět vyprávěl svou verzi o tom, jak předal trenérovi Růžičkovi 500 000 korun.

Pan Palaščák tvrdí, že Růžičkův kamarád Mouček přišel dvakrát. Poprvé ho Palaščák s nabídkou vyhodil. Po dvou letech se ale Mouček zjevil znovu.

Růžička prý mladému Palaščákovi sdělil, že na vrcholový hokej to nebude, že mladík bude muset jít do práce. V tu chvíli opět za Palaščákem přišel pan Mouček, že našel řešení.

"Přišel pan Mouček, že mluvil s trenérem Růžičkou a že když přinesu do klubu 250 tisíc, že se o kluka postará," uvedl Palaščák. Peníze přinesl v hotovosti. Po dalším roce se to opakovalo. Mouček znovu přišel, že je třeba další "sponzorský dar".

Palaščák stále tvrdí, že nešlo o úplatek. Že to bylo jako kdyby mu někdo unesl dítě. "Když vám někdo unese dítě, tak jste v zoufalé situaci," uvedl Palaščák, že i on byl v zoufalé situaci.

Proč si pořídil tajnou nahrávku? Protože prý neměl důkaz, že peníze Růžičkovi předal. Šlo o 250 000 korun v obálce bez smlouvy.

"Nebral jsem to jako úplatek. Chtěli po mně sponzorský dar na šatnu. Já se cítil vydírán. Oni hrají věc přes dítě a vydírají otce přes dítě," tvrdí dnes Palaščák.

FOTO

"Oni vám určí čas, kdy se sejdete. Také datum a dokonce i místo předání peněz. Skoro jako to výkupné, není to náhoda," šokoval moderátora DVTV Palaščák.

Palaščák tvrdí, že nahrávku zveřejnil, aby se Růžičkovi pomstil. Vadilo mu, že trenér, který si řekl o půl milionu, najednou trénuje reprezentaci.

Palaščák také v pořadu DVTV nevyvrátil, že existují další nahrávky, které ukazují, jak se v hokejovém prostředí říká o peníze.

Související

Miroslav Palaščák

Palaščák nesouhlasí s obviněním pouze za zpronevěru. Proč mu to vadí?

Praha - Aféru kolem bývalého trenéra hokejové reprezentace Vladimíra Růžičky rozpoutal, nyní není spokojen s jeho obviněním. Respektive s tím, že kouče Růžičku ve středu obvinili pouze za zpronevěru. Podnikatel Miroslav Palaščák, jenž v dubnu loňského roku zveřejnil na internet video, na kterém je vidět Vladimír Růžička prý si říkající o úplatek, uvedl, že tímto obviněním policie prakticky zlegalizovala požadování peněz ze strany trenérů po rodičích za to, aby jejich děti mohli hrát hokej a vyzývá tak ke zvveřejnění sazebníků.
Miroslav Palaščák

Zveřejním další videa s Růžičkou říkajícího si o úplatek, tvrdí Palaščák. Chce hájit mladé hokejisty

Praha - Delší dobu o něm nebylo vidu ani slechu. Miroslav Palaščák, díky němuž skončil u hokejové reprezentace v červnu minulého roku kouč Vladimír Růžička, dává o sobě opět vědět až teď. Pro server Aktuálně.cz totiž uvedl, že hodlá na internet zveřejnit další videa, na kterých si někdejší kouč české reprezentace Vladimír Růžička údajně říká o úplatek. Také mimo jiné uvedl, že hodlá ochraňovat zájmy mladých hokejistů a toho chce dosánout prostřednictvím asociace, kterou Palaščák spoluzaložil. "Nemají žádná práva. Svaz, kluby a trenéři vůči nim celkem logicky zneužívají své postavení," řekl muž, jenž během loňského roku rozpoutal jednu z velikých hokejových afér poslední doby.

Více souvisejících

Miroslav Palaščák (zveřejnil nahrávku o Růžičkovi) Vladimír Růžička

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 15 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: S Ficem jsem hovořil. Jeho stav je vážný, to nejtěžší má před sebou

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy