Palaščák nemá dost: Videem začala revoluce, změníme hokej

Praha - Zveřejněním skrytého videa s Vladimírem Růžičkou zvedl stavidla kritiky poměrů v českém hokeji. „A celá věc pro mě kauzou Růžička nekončí,“ říká Miroslav Palaščák.

Miroslava Palaščáka těší, že se ozvali lidé jako Bukač. „Připadá mi to, že se odehrává hokejový listopad 89. Buď se teď podaří něco radikálně změnit, nebo zapadneme do úplného bahna," tvrdí.

Možná někomu přijde úsměvné, že otec, který dal dvakrát 250 000 tisíc korun trenérovi Slavie Růžičkovi s vírou, že to pomůže jeho synovi v kariéře, se staví do role obránce práv rodičů hokejistů.

Ale Palaščák to myslí vážně. „Hodlám podniknout v těchto věcech určité kroky, aby se rodiče stali rovnoprávnými partnery klubů. Souhlasím s tím, že by se rodiče neměli vměšovat do práce trenérů, na druhou stranu s nimi nikdo pořádně nekomunikuje."

Jako zásadní problém vidí Palaščák ve vzdělávání mladých hokejistů. „To je neuvěřitelný hazard s budoucností dětí. Svaz by měl zařídit, aby mladí hráči měli podmínky pro kvalitní vzdělání. Současný stav je takový, že mají od vzdělávání odříznutou cestu. Režim je takový, že hráči školu nestíhají a klubům je jedno, jestli se učí dobře nebo špatně. Tohle je největší dluh Lenera a celého svazu, úplně se na to vykašlali."

Související

Miroslav Palaščák

Palaščák nesouhlasí s obviněním pouze za zpronevěru. Proč mu to vadí?

Praha - Aféru kolem bývalého trenéra hokejové reprezentace Vladimíra Růžičky rozpoutal, nyní není spokojen s jeho obviněním. Respektive s tím, že kouče Růžičku ve středu obvinili pouze za zpronevěru. Podnikatel Miroslav Palaščák, jenž v dubnu loňského roku zveřejnil na internet video, na kterém je vidět Vladimír Růžička prý si říkající o úplatek, uvedl, že tímto obviněním policie prakticky zlegalizovala požadování peněz ze strany trenérů po rodičích za to, aby jejich děti mohli hrát hokej a vyzývá tak ke zvveřejnění sazebníků.
Miroslav Palaščák

Zveřejním další videa s Růžičkou říkajícího si o úplatek, tvrdí Palaščák. Chce hájit mladé hokejisty

Praha - Delší dobu o něm nebylo vidu ani slechu. Miroslav Palaščák, díky němuž skončil u hokejové reprezentace v červnu minulého roku kouč Vladimír Růžička, dává o sobě opět vědět až teď. Pro server Aktuálně.cz totiž uvedl, že hodlá na internet zveřejnit další videa, na kterých si někdejší kouč české reprezentace Vladimír Růžička údajně říká o úplatek. Také mimo jiné uvedl, že hodlá ochraňovat zájmy mladých hokejistů a toho chce dosánout prostřednictvím asociace, kterou Palaščák spoluzaložil. "Nemají žádná práva. Svaz, kluby a trenéři vůči nim celkem logicky zneužívají své postavení," řekl muž, jenž během loňského roku rozpoutal jednu z velikých hokejových afér poslední doby.

Více souvisejících

Miroslav Palaščák (zveřejnil nahrávku o Růžičkovi) Luděk Bukač

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 5 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 12 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy