21 500! Kromě diváckého rekordu padla ale i domácí Kometa

Brno - Letitý divácký rekord padl v utkání mez brněnskou Kometou a hokejisty Sparty hraném pod širým nebem. Většina z 21 500 fanoušků sice zažila netradiční představení, z výsledku však radost neměla. Sparta otočila nepříznivý vývoj zápasu a vyhrála v Brně 4:2.

Doposud nejvyšší návštěvou na hokejovém utkání na českém území bylo 18 500 diváků přihlížejících v roce 1962 ligovému duelu mezi Spartakem Sokolovo a ZKL Brno. Po téměř čtyřiapadesáti letech se pražští a brněnští hokejisté zapsali do historie znova, když si vzájemný duel Komety se Spartou nenechalo ujít 21 500 diváků.

Většina z nich měla z počátku důvod k radosti. Po bezbrankové první třetině se dostala Kometa díky gólům Kuboše a Čermáka do dvoubrankového vedení. Ještě před druhou sirénou ale stihl snížit Hamilton a ve třetím dějství pak Sparta dokonala obrat.

Psali jsme:
OBRAZEM: Extraligové "Winter Classic" bylo rekordní. Podívejte se
Kometa přepsala rekord extraligy, navíc zdolala Plzeň. České "Winter Classic" zaujalo i v zámoří
 

Nejprve v 46. minutě srovnal Přibyl, a když už to začínalo vypadat na dělbu bodů, překonali v posledních třech minutách gólmana Čiliaka ještě Čajkovský a Klimek.

Související

Více souvisejících

Winter Classic HC Kometa Brno HC Sparta Praha

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy