Začal nový ročník extraligy. Mistr z Plzně a Zlín zvítězili

Litvínov/Plzeň – Dvěma zápasy odstartoval další ročník nejvyšší hokejové soutěže. První triumf si po výhře nad Vítkovicemi připsal mistr posledního ročníku z Plzně. Slavili i ve Zlíně, který porazil na jeho ledě Litvínov.

Loňští finalisté Plzeň a Zlín vstoupili do nové sezóny úspěšně. Západočeši si i díky dvěma trefám kapitána Martina Straky celkem snadno poradili s Vítkovicemi. Straka byl tak posledním střelcem loňské a zároveň prvním střelcem letošní sezóny. Jeho tým nakonec zvítězil 5:2.

Litvínov vyjel na led ve slavnostním. Retro dresy připomínaly 55. výročí nepřetržitého působení klubu v nejvyšší hokejové soutěži. Další retro bylo na soupisce. Jiří Šlégr si opět nazul brusle, ale ani on nepomohl k přehrání Zlína, který se nakonec radoval po nájezdech 3:2.

Prvními duely tak začal boj o novou trofej, která nese jméno prezidenta Československa T. G. Masaryka.

Související

Martin Straka, bývalý český hokejový útočník a budoucí asistent u národního týmu

Nástupce Miloše Říhy si už vyhlédl své pobočníky. Kdo se stane asistenty v reprezentaci?

Jak známo, od nadcházející hokejové sezóny 2020/21 český hokejový národní tým povede Filip Pešán, jenž je zároveň mimo jiné reprezentačním šéftrenérem a jenž tak nahradí dosavadního kouče reprezentace Miloše Říhu. Dosud ale nebylo známo, kdo bude Filipu Pešánovi pomáhat na reprezentační lavičce. Nyní ale deník Sport přichází se jmény, které byly do funkc asistentů vybrány. Těmi jmény mají být bývalí reprezentanti Martin Straka a Jaroslav Špaček. K potvrzení toho už podle deníku stačí jen formální schválení ze strany svazového výkonného výboru.

Více souvisejících

Martin Straka (hokejista) HC Plzeň

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy