Brankáře střídá útočník. Hráčem měsíce se stal mladík Sekáč

Praha – Za říjnové výkony se Hráčem měsíce týmu Lev Praha stal Jiří Sekáč, který těsně porazil Petriho Vehanena. Rozhodlo devět hlasů. „Pokaždé se snažím na ledě nechat všechno, co v sobě mám. A když to ocení i fanoušci, tak jsem za to hrozně rád,“ okomentoval vítězství Sekáč. Vybírat nejlepšího hráče můžete vždy v reportážích ze zápasů na stránkách levpraha.cz.

V závěru měsíce se zdálo, že by Vehanen mohl obhájit zářijové prvenství, jenže Sekáč zaúřadoval v posledních dvou říjnových zápasech a v celkovém součtu hlasů zkušeného Fina předčil.

Mladý útočník viditelně pokračuje v hokejovém růstu. Loni si v Kontinentální lize poprvé zahrál vyřazovací boje a poprvé nakoukl do seniorské reprezentace. Letos se posunul v týmové hierarchii...

Na ledě v průměru tráví přes 11 minut (to je zhruba o tři minuty více než loni) a je podstatně produktivnější. Ve 23 zápasech nastřádal devět bodů (2+7). „Zkrátka se snažím co nejvíce makat," tvrdí Sekáč. „Podle mě jsou body spojené s tou dřinou, a když se člověk takto snaží, tak pak body samozřejmě přijdou samy."

A rodák z Kladna je sbírá pravidelně. V září jich získal pět, v říjnu čtyři. Díky této bilanci je v týmové produktivitě útočníků na třetí příčce. Lépe si vedou jen Jakub Klepiš a Petr Vrána. „Když jsem sem šel, tak jsem nečekal, že na tom budu až takhle, že budu figurovat až takhle vysoko," přiznává Sekáč. „Ale dokud tam jsem a dokud mi to pořád takhle jde, tak jsem rád, že se tak vysoko stále držím."

V říjnu se Sekáč prosadil na ledě Čerepovce, připsal si asistenci v Bratislavě a další dvě proti Čeljabinsku. Tři ze čtyř bodů získal, když nastoupil v lajně s Patrickem Zackrissonem a Martinem Thörnbergem.

Tato trojice, která spolu hrála už v přípravě, patří mezi nejstálejší útočná uskupení lvů. Dohromady nasázela už 14 branek. To je skoro čtvrtina gólové produkce mužstva.

Sekáč je tedy v dobré společnosti. „Oba jsou to zkušení hráči," hodnotí švédské souputníky 21letý útočník. „Vždycky se snažím dívat na starší, co a jak dělají. Určitě jsem od nich něco okoukal."

Nabrané poznatky teď může Sekáč zužitkovat v reprezentaci na Karjala Cupu.

Zdroj: Daniel Poláček, Lev Praha

Související

Hokejový Lev se nezúčastní v KHL sezony 2014/2015

Hokejový Lev se nezúčastní v KHL sezony 2014/2015

Praha - Prohlášení akcionářů Petra Speychala a Jevgenije Myškovského: "Po dlouhých jednáních v tuto chvíli bohužel musíme potvrdit, že HC LEV Praha se v KHL nezúčastní sezony 2014/2015, protože se klubu nepodařilo zajistit nutné finanční prostředky pro další fungování týmu na stejné úrovni.

Více souvisejících

LEV Praha KHL Jiří Sekáč (hokejista)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy