V NHL skórovali Fleischmann, Hemský, Plekanec a Hertl, Palát dvakrát asistoval

Florida - Ve čtvrtečním programu NHL si statistiky vylepšilo hned několik Čechů. Dva body za gól a asistenci zaznamenal Tomáš Fleischmann, který s Floridou vyhrál nad Winnipegem, a také Aleš Hemský, jehož Edmonton rozstřílel Colorado. Tomáš Hertl snížil vysokou prohru San Jose, naopak Tomáš Plekanec skóroval a bral s Montrealem dva body v souboji s Bostonem. Dvakrát asistoval Ondřej Palát z Tampy, která porazila Ottawu.

Hned dva body (1+1) si může připsat na své konto Tomáš Fleischmann z Floridy. Ten ve 38. minutě překonal Ondřeje Pavelce v brance Winnipegu a zvyšoval tak už na 3:1. Celý zápas nakonec skončil výsledkem 5:2 pro Floridu, která ale stále patří mezi nejhorší týmy celé soutěže.

Devětadvacetiletý Fleischmann byl za svůj výkon vyhlášen třetí hvězdou utkání, k čemuž jistě kromě bodů přispěla i jeho střelecká aktivita. Vypálil hned čtyřikrát. Nedařilo se naopak Ondřeji Pavelcovi, který pochytal jenom 21 střel a měl procentuální úspěnost 80,77.

Letos zatím nevýrazný Edmonton si hladce poradil s Coloradem. Výhru 8:2 dirigoval hattrickem Taylor Hall, který si celkem připsal čtyři body. O dva méně (1+1) má na svém kontě bývalý hráč Pardubic Aleš Hemský, který si tak upevnil postavení v první desítce nejlépe bodujících českých hráčů.

V zápase předních celků svých konferencí porazil Pittsburgh vysoko San Jose. Za Žraloky jedinou jejich brankou korigoval Tomáš Hertl, který se trefil už počtrnácté v ročníku. Triumf Pens 5:1 řídil dvěma zásahy Chris Kunitz a třemi nahrávkami Sidney Crosby, nejproduktivnější hráč NHL.

Medvědi z Bostonu tahali za kratší konec v utkání tradičních týmu proti Montrealu. Za Canadiens vyrovnával na 1:1 Tomáš Plekanec a o výhře 2:1 rozhodl jeho spoluhráč Max Pacioretty, třetí hvězda utkání. Český forvard byl ohodnocen jako druhá star zápasu.

Fanoušci NHL si pomalu ale jistě zvykají na jméno Ondřej Palát. Rodák z Frýdku-Místku se letos usadil v sestavě Tampy Bay a prosazuje se i bodově. Naposledy dvakrát nahrával Martinu St.Louisovi pří výhře Lightning 3:1 nad Ottawou a může se radovat z již jedenáctého bodu v sezóně.

Po nahrávce Vladimíra Sobotky odstartoval Jay Bouwmeester rozklad Islanders. Klub z New Yorku prohrál 5:1 a krčí se na chvostu NHL, naopak Sobotkovo St. Louis je v Západní konferenci třetí.

Konečné výsledky zápasů NHL za 5. 12. 2013:

Pittsburgh – San Jose 5:1 (0:0, 4:1, 1:0)Branky: 21. Dupuis, 23. Megna , 26. a 28. Kunitz, 44. Letang – 30. Hertl

Toronto – Dallas 3:2 po prodloužení (0:0, 1:0, 1:2, 1:0)Branky: 21. a 47. Kadri, 65. Smith – 42. Cole, 58. Horcoff

Buffalo  –  NY Rangers 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)Branky: 58. Ennis – 18. Nash, 49. Richards, 55. Zuccarello

Tampa Bay – Ottawa 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)Branky: 17. a 34. Louis (na obě Palát), 51. Filppula – 27. Wiercioch

Florida – Winnipeg 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)Branky: 15. Gudbranson (Fleischmann), 24. Olsen, 38. Fleischmann, 46. Bjugstad, 58. Hayes – 6. Ladd, 53. Jokinen

Montreal – Boston 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)Branky: 30. Plekanec, 38. Pacioretty – 18. Campbell

Minnesota – Chicago 4:3 (1:0, 1:1, 2:2)Branky: 5. Cooke, 37. Parise, 55. Brodin, 59. Scandella – 40. Morin, 41. Saad, 47. Hossa

St. Louis – NY Islanders 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)Branky: 12. Bouwmeester (Sobotka), 28. Roy, 30. Backes, 35. Pääjärvi, 54. Morrow – 26. MacDonald

Nashville – Carolina 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)Branky: 21. Fisher, 23. Stalberg – 1. Faulk, 32. Nash, 27., 40. a 58. Skinner

Edmonton – Colorado 8:2 (3:0, 1:2, 4:0)Branky: 4., 18. a 60. Hall, 18. Hemský, 33. Perron, 49. Acrobello (Hemský), 56. Smyth, 59. Gagner – 25. Holden, 30. Perenteau

Související

NHL

Fleischmann bude v nové sezoně hrát za Montreal Canadiens

Montreal - Tomáš Fleischmann ukázal, že hokej hrát umí a přesvědčil vedení Montrealu Canadiens, se kterým podepsal roční smlouvu. Jednatřicetiletý rodák z Kopřivnice tak bude v nadcházejícím ročníku v nejúspěšnějším klubu historie NHL spoluhráčem Tomáše Plekance.
NHL, ilustrační fotografie

Sekáče s Fleischmannem dělí jedno vítězství od finále

Anaheim - Chybělo málo a Anaheim málem přišel o vyhraný zápas. Ducks vedli 3:0 a 111 sekund před koncem i 4:2. Pak ale přišly dva slepené góly a prodloužení. Nakonec rozhodl Matt Beleskey a tak Tomáš Fleischmann i Jiří Sekáč mohou dál snít o finále.

Více souvisejících

Tomáš Fleischmann (hokejista) Tomáš Hertl Tomáš Plekanec

Aktuálně se děje

včera

včera

Miroslav Krobot ve filmu Konec světa režiséra Bohdana Slámy.

RECENZE: Slámův Konec světa osciluje mezi Svěrákem a nezvládnutým vyprávěním

Je to sotva něco málo přes půl roku od premiéry snímku Sucho a Bohdan Sláma do českých kin přichází s dalším filmem. Ačkoli opět rozplétá složité rodinné vztahy, tentokrát děj zasazuje na pozadí srpnových událostí roku 1968. Ve své podstatě jde o nejvíce atypický režisérův film, jehož podnětnost paradoxně nejvíce spočívá v rozpačitosti.

včera

včera

Hokej, ilustrační foto

Na Nedvěda nenavázal. I nadále bude na lavičce hokejového národního týmu pokračovat Židlický

Před startem hokejové reprezentační sezóny je potřeba vyřešit, kdo bude český národní tým, jenž bude příští rok na jaře usilovat o obhajobu titulu mistrů světa, vést po boku hlavního trenéra Radima Rulíka. Ten se po úterku může těšit z toho, že i v té nadcházející se může spoléhat na spolupráci s Markem Židlickým. Ten tak tedy zůstává v realizačním týmu české hokejové reprezentace na rozdíl od Petra Nedvěda, jenž během léta rezignoval na post generálního manažera.

včera

Juraj Blanár

Další blamáž slovenské diplomacie. Blanár se sešel s Lavrovem a nebyl sám

Ministři zahraničí Slovenska Juraj Blanár a Maďarska Péter Szijjártó se na okraj Valného shromáždění OSN v New Yorku setkali s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem. Diskutovali zejména o otázkách energetické bezpečnosti a jejich postojích k ruské agresi vůči Ukrajině. Tato schůzka vzbudila vlnu kritiky od představitelů slovenských opozičních stran, které jednání odsoudily. Blanár a Szijjártó patřili mezi jediné představitele zemí EU, kteří se na shromáždění s Lavrovem setkali. 

včera

včera

SK Slavia Praha

Fotbalisté Slavie si na úvod hlavní fáze Evropské ligy poradili s Ludogorcem

Poté, co minulý týden úspěšně do pohárové Evropy vstoupila pražská Sparta, která po 19 letech hrála první zápas v Lize mistrů a doma si poradila se Salcburkem 3:0, se nyní ve středu poprvé v hlavní fázi Evropské ligy představila pražská Slavia. Jejím prvním soupeřem byl pro změnu bulharský Ludogorec Razgrad. Na jeho hřišti sice nejprve Pražané hráli opatrně, postupem času ale přebírali iniciativu a dospěli tak k celkem kontrolované výhře 2:0, přičemž se o góly postupně postarali Jurásek a Chytil.

včera

včera

včera

Válka v Izraeli

Izrael se připravuje na pozemní ofenzívu do Libanonu

Izrael se bude snažit co nejrychleji ukončit případnou pozemní ofenzívu proti proíránskému hnutí Hizballáh v Libanonu, uvedl v pátek nejmenovaný představitel izraelských bezpečnostních složek. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

Volby, ilustrační fotografie.

Začalo druhé kolo senátních voleb

Dnes odpoledne začalo v Česku druhé kolo senátních voleb. Volební místnosti se otevřely ve 14:00 a voliči budou moci hlasovat do 22:00. Další možnost odevzdat svůj hlas budou mít ještě v sobotu od 08:00 do 14:00. K hlasování je nutné mít platný občanský průkaz nebo cestovní pas, aby volební komise mohla ověřit totožnost voliče.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Zelenskyj se v USA setkal s Harrisovou. Chce se s ním potkat i Trump

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová ve čtvrtek ve Washingtonu ujistila ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o „neochvějné podpoře lidu Ukrajiny.“ Mezitím Donald Trump oznámil, že se v pátek v New Yorku setká s ukrajinským prezidentem Zelenským.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy