Extraliga 29. kolo: V Litvínově padly dva hattricky, Pardubice prohrály v prodloužení se Slavií

Litvínov - Další kolo české nejvyšší hokejové soutěže přineslo dva zajímavé a na branky velmi hojné zápasy. Litvínov si na vlastním ledě zastřílel proti Liberci a diváci viděli kromě dvou hattricků i 155 trestných minut. Pražská Slavia po samostatných nájezdech přehrála Pardubice a Hradec Králové díky stejné disciplíně odjížděl spokojenější z Karlových Varů. Třinec po sérii neúspěchů zabral a doma porazil Zlín. V sobotní předehrávce nestačil mistr z Plzně na vedoucí Spartu.

Vydařený večer si užili diváci v Litvínově, tedy alespoň ti domácí. Jejich tým převálcoval Bílé tygry 8:3 a v souboji o desáté místo tak bral všechny body. Na obou stranách padl jeden hattrick, za domácí ho docílil Viktor Hübl, za Liberec Tomáš Bulík.

Zápas nabral strhující tempo už v první třetině, kterou Verva vyhrála 4:1 a hostující kapitán Nedvěd obdržel trest ve hře za to, že vynadal z trestné lavice rozhodčím. Ve třetím dějství pak byla k vidění nebezpečně vypadající bitka mezi Vlachem a litvínovským Majdanem. Výsledkem bylo celkových 155 trestných minut, z nichž 102 bylo pro Liberec.

Bednář a Šimánek rozhodli o výhrách

Slavia přivítala Pardubice a zápas to byl vydařený. Domácí byli sice dlouho výsledkově lepší, ale v poslední třetině Pardubice nastřílely tři branky, přičemž do prodloužení zápas poslal po nahrávce Jiřího Vašíčka nejproduktivnější host Tomáš Nosek.

Během prodloužení se žádný z týmů brankově neprosadil a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich potvrdil své nepřeberné zkušenosti Jaroslav Bednář a svěřenci trenéra Růžičky tak brali bod navíc.

Dovednostní disciplínou vyvrcholil také duel Karlových Varů s Hradcem Králové. Východočechům získal vítězství úspěšný nájezd kapitána Jiřího Šimánka. Mountfield je tak stále druhý s desetibodovou ztrátou na první Spartu.

Třinec po čtyřech porážkách zvítězil, Kometa porazila Chomutov

134 minut. Přesně tak dlouho čekali hráči Třince, až se střelecky prosadí. Jejich trápení v koncovce utnul obránce Lukáš Galvas a napodobil ho další bek Daniel Krejčí. Zlín už pouze snížil brankou veterána Lešky a je tak na pátém místě právě před Třincem.

Brněnská Kometa s beznadějně posledním Chomutovem překvapení nepřipustila. Zápas ovládla poměrem 4:2, ale vítězství se nerodilo lehce. Chomutov, který minulé kolo dostal sedm branek od Sparty, dlouho vzdoroval a Brno zápas zlomilo až ve třetím dějství.

Slavící Sparta přehrála mistra z Plzně, Kladno nestačilo na Vítkovice

Už celých 110 let je s námi hokejová Sparta. Zakončení svých oslav zvládli její hráči v sobotní předehrávce na jedničku a díky dvěma brankám Tomáše Rolinka vyhráli nad úřadujícím mistrem z Plzně 4:2. Po třech bodech si připsalo vedoucí duo kanadského bodování extraligy Petr Ton a Jaroslav Hlinka.

V utkání Kladna s Vítkovicemi se o všem důležitém rozhodlo už během první třetiny. Skóre sice otevřel Lotyš ve službách Rytířů Lauris Bajaruns, ale Vítkovice brzy výsledek brankami Szturce a Huny otočily.

Konečné výsledky zápasů 29. kola:

Sparta – Plzeň 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)Branky: 26. a 31. Rolinek, 15. Ton, 30. Pech - 11. Pletka, 21. Kratěna

Třinec – Zlín 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)Branky: 27. Galvas, 35. Krejčí - 51. Leška

Slavia – Pardubice 5:4 po samostatných nájezdech (1:1, 2:0, 1:3, 0:0, 1:0)Branky: 5. a 35. Valach, 37. Doležal, 56. a rozhodující nájezd Bednář - 7. a 57. Nosek, 46. Kousal, 52. Endál,

Karlovy Vary – Hradec Králové 1:2 po samostatných nájezdech (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1)Branky: 43. Vlach - 22. Mertl, rozhodující nájezd Šimánek

Kometa Brno – Chomutov 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)Branky: 32. Žižka, 47. Čermák, 48. Němec, 59. Burian - 9. Kubinčák, 50. Bomersback

Litvínov – Liberec 8:3 (4:1, 2:1, 2:1)Branky: 6., 8. a 59. Hübl, 9. a 39. Trávníček, 4. Jánský, 33. Zeman, 58. Černý - 20., 33. a 58. Bulík

Kladno – Vítkovice 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)Branky: 2. Bajaruns - 3. Szturc, 13. Huna

Související

Více souvisejících

Viktor Hübl (hokejista) HC Bílí Tygři Liberec hokej

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy