Krejčí s Hudlerem skórovali ve vzájemném souboji, dvoubodový Palát přihlížel představení Ovečkina

Calgary - Zajímavé měření sil elitních českých hráčů přinesl úterní program NHL. Na výhře Bostonu 2:1 se brankou podílel David Krejčí, za Calgary skóroval Jiří Hudler. Dva body za branku a asistenci má nově ve statistikách Ondřej Palát. Jeho Tampa ale podlehla po nájezdech Washingtonu, za který exceloval čtyřgólový Ovečkin.

Oba dva patří mezi přední tahouny svých týmů a jsou v první trojici nejlépe bodujících Čechů celé NHL. Svoji kvalitu Jiří Hudler a David Krejčí potvrdili také v posledním zápase.

Ve vzájemném souboji otevřel ve druhé třetině skóre Hudler z Calgary, aby potom vyrovnával Krejčí z Bostonu, který se stal první hvězdou zápasu právě před svým krajanem. Na konečných 2:1 pro Bruins uzavřel po individuálním úniku Reilly Smith.

Zápas nebyl speciální jenom pro české fanoušky, ale také pro Jerome Iginlu, který vůbec poprvé nastoupil jako host v domácí aréně Calgary, za které hrál dlouhých šestnáct sezón.

Dobrou formu má talentovaný český útočník Tampy Bay Ondřej Palát. Ten si v přestřelce Lightning s Washingtonem připsal dva body (1+1), což ale na výhru nestačilo. Za Capitals doslova řádil Alexandr Ovečkin, který z šesti střel vytěžil čtyři branky. Washington nakonec triumfoval 6:5 po samostatných nájezdech.

Hodně branek padalo také v utkání Columbusu s New Jersey. Devils na svého soupeře nestačili v poměru 5:4 a nic na tom nezměnily ani dvě asistence Patrika Eliáše a jedna Jaromíra Jágra. Číslo 68 je tak mezi Čechy na druhém místě kanadského bodování za vedoucím Hudlerem.

Po dlouhé době se brankově prosadil Milan Michálek z Ottawy. Rodák z Jindřichova Hradce otevřel střelecký účet zápasu s Buffalem, které ale Sabres dokázali v samostatných nájezdech otočit.

Brankář Ondřej Pavelec odchytal celý zápas, ale jeho Winnipeg nestačil na St. Louis. Z výhry se naopak radovalo trio z barvách Phoenixu Zbyněk Michálek, Martin Hanzal a Radim Vrbata. Kojoti přehráli 3:1 Colorado.

Konečné výsledky zápasů NHL za 10. 12. 2013:

Buffalo - Ottawa 2:1 po samostaných nájezdech (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0)Branky: 34. a rozhodující samostatný nájezd Girgensons - 5. M. Michálek

Washington - Tampa Bay 6:5 po samostaných nájezdech (1:3, 3:1, 1:1, 0:0, 1:0)Branky: 15., 37., 39. a 60. Ovečkin, 27. Bäckström, rozhodující samostatný nájezd Brouwer - 3. St. Louis, 11. Kučerov, 12. Thompson, 33. Johnson (Palát), 49. Palát

Columbus - New Jersey 5:4 (1:2, 2:1, 2:1)Branky: 8. a 26. Atkinson, 25. Dubinsky, 41. Calvert, 59. Foligno - 22. a 54. Brunner (na obě Eliáš), 1. Zajac (Jágr), 11. Ryder

Montreal - Los Angeles 0:6 (0:2, 0:4, 0:0)Branky: 8. Nolan, 20. Kopitar, 22. Martinez, 26. Toffoli, 29. Muzzin, 39. Williams

Florida - Detroit 3:2 po samostaných nájezdech (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 1:0)Branky: 45. Bergenheim, 55. Bjugstad, rozhodující samostaný nájezd Boyes - 11. Bertuzzi, 27. Dacjuk

NY Rangers - Nashville 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)Branky: 27. Nash - 14. Spalling, 18. Clune, 43. Hendricks, 59. Gaustad

Winnipeg - St. Louis 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)Branky: 43. Little - 25. Steen, 57. Shattenkirk

Dallas - Chicago 2:6 (0:2, 1:4, 1:0)Branky: 34. a 60. Roussel - 23. a 40. Saad, 29. a 32. Sharp, 3. Kostka, 33. P. Kane

Colorado - Phoenix 1:3 (0:0, 1:3, 0:0)Branky: 35. Bordeleau - 29. a 36. Vermette, 33. Szwarz

Calgary - Boston 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)Branky: 26. Hudler - 54. Krejčí, 56. Smith

Edmonton - Carolina 5:4 v prodloužení (3:1, 1:1, 0:2, 1:0)Branky: 2. Hall, 12. Jakupov, 19. Nugent-Hopkins, 22. Joensuu, 62. Eberle - 7. Ruutu, 30. J. Staal, 48. E. Staal, 55. Skinner

San Jose - NY Islanders 2:3 po samostaných nájezdech (0:0, 2:0, 0:2, 0:0, 0:1)Branky: 26. Marleau, 36. Pavelski - 59. a rozhodující samostaný nájezd Okposo, 41. Vanek

Související

David Krejčí, profesionální hokejista, nyní hrající v NHL v Bostonu Bruins.

Je to jasné. Krejčí z Bostonu se kvůli zranění šampionátu nezúčastní!

Paříž - Nad jeho účastí na již právě probíhajícím hokejovém světovém šampionátu v Paříži a Kolíně nad Rýnem a jeho posílení kádru kouče Josefa Jandače dlouho visel otazník a to kvůli zraněnému kolenu, což si přivodil hned v úvodním kole play off NHL. Nakonec forvarda Bostonu Davida Krejčího právě toto zranění do dějistě letošního mistrovství nepustilo. Tím tak tedy zhasly veškeré naděje ohledně jeho možného posílení národního týmu, které doposud držel realizační tým v čele s Josefem Jandačem.
Tomáš Plekanec

Na MS české hokejisty posílí Plekanec, o Krejčím a Pastrňákovi se ještě rozhodne

České Budějovice - Nominace českého výběru na mistrovství světa v Německu a Francii začíná doznávat finální podoby. Svou účast potvrdil útočník Montrealu Tomáš Plekanec, který se k reprezentaci připojí až v Paříži dva dny před úvodním utkáním s Kanadou. Nejasnosti zatím panují nad startem útočné dvojice z Bostonu David Krejčí a David Pastrňák.

Více souvisejících

David Krejčí Jiří Hudler Alexandr Ovečkin

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

NATO míří k tomu, aby překročilo červené čáry na Ukrajině, varuje Maďarsko

Severoatlantická aliance intenzivnějším financováním války na Ukrajině činí mílové kroky směrem k tomu, aby překročila dříve stanovené červené čáry. Podle agentury MTI to prohlásil šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy