Rozsíval se trefil poprvé v sezóně, Hemský asistoval při výhře Edmontonu

Chicago - Svoji první trefu sezóny mohl v nedělním zápase Chicaga se San Jose oslavit obránce Michal Rozsíval. Další Češi už pouze asistovali, dvojice Gudas a Palát byla u prohry Tampy s Edmontonem, za který nahrával Aleš Hemský. Michael Frolík musel skousnout neúspěch Winnipegu na ledě Pittsburghu.

Naposledy v roce 2012 se z branky radoval obránce Chicaga Michal Rozsíval a to tehdy ještě hájil barvy svého dřívějšího zaměstnavatele Phoenixu. Na začátku roku 2014 si ale dal pěkný dárek v podobě branky do sítě San Jose, která znamenala remízu v řádné hrací době.

Domácí ale byli nakonec smutnějším týmem. Po bezbrankovém prodloužení rozhodl zápas samostatný nájezd Coutura.

Češi byli vidět také v duelu Edmontonu s Tampou Bay. Výhru domácích 5:3 podpořil jednou asistencí Aleš Hemský. Za hosty nahrávali Radko Gudas a Ondřej Palát. Druhý jmenovaný tak bodoval již v šestém zápase za sebou.

Brankové hody viděli hokejoví příznivci v Pittsburghu. Domácí přestříleli Winnipeg 6:5 a připsali si dvanáctý dvoubodový úspěch za sebou ve vlastní aréně. Tímto počinem vyrovnali klubový rekord.

Konečné výsledky zápasů NHL za 5. 1. 2014:

Pittsburgh - Winnipeg 6:5 (0:2, 4:3, 2:0)Branky: 22. a 49. Malkin, 25. a 25. Neal, 32. Jokinen, 53. Niskanen – 2. Trouba, 20. Scheifele, 27. Wheeler, 38. a 40. Kane (na druhou Frolík)

Carolina - Nashville 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)Branky: 5. Sjomin, 57. Skinner - 47. Hornqvist

Anaheim - Vancouver 4:3 v prodloužení (0:2, 2:0, 1:1, 1:0)Branky: 21. S. Koivu, 37. Beleskey, 59. Bonino, 65. Perry - 10. Kesler, 12. H. Sedin, 42. Bieksa

Edmonton - Tampa Bay 5:3 (3:1, 0:2, 2:0)Branky: 5. a 7. Eberle, 16. Gazdic, 49. Gordon (Hemský), 51. Hall - 3. Kučerov (Gudas), 29. Hedman (Palát), 35. Filppula

Chicago - San Jose 2:3 po samostatný nájezdech (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 0:1)Branky: 42. Hjalmarsson, 45. Rozsíval - 11. Demers, 52. Burns, rozhodující samostatný nájezd Couture

Související

Aleš Hemský, český hokejista

Držitel titulu mistra světa a olympijské medaile Hemský skoncoval s hokejovou kariérou

I když svůj poslední zápas odehrál již před třemi lety a to v kanadsko-americké NHL v dresu Montrealu (konkrétně se tak stalo 20. října 2017), až nyní se rozhodl ukončit kariéru. Řeč je o českém hokejovém reprezentantovi Aleši Hemskému, jenž má na svém kontě nejen titul mistra světa z roku 2005, alei bronzovou medaili ze zimní olympiády v Turíně z roku 2006. Ten se totiž potýkal poslední dobou s následky otřesu mozku a také problémy s kyčlí, které mu zabránily vrátit se na kluziště. Šestatřticetiletý útočníkse tak tedy v pátek rozhodl pro ukonnčení své hráčské kariéry.
Jakub Voráček, český profesionální hokejový útočník hrající za klub Philadelphia Flyers v NHL.

Hemský protrhl střeleckou smůlu, Voráček nahání čelo produktivity

Calgary - Po delší době se mohl Aleš Hemský radovat ze vstřelené branky. A radost to byla hned dvojnásobná. Hemského Dallas navíc po nájezdech zdolal Calgary. Na čelo kanadského bodování se díky asistenci ve vítězném duelu s Chicagem dotáhl forvard Philadelphie Jakub Voráček.

Více souvisejících

Aleš Hemský Michal Rozsíval (hokejista)

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 7 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

Předpověď počasí na státní svátek: Středa bude nejchladnějším dnem týdne

I příští týden si lidé kromě víkendu užijí volno také ve středu, kdy je druhý z květnových státních svátků. Podle předpovědi by měl být Den vítězství nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne. Maxima dosáhnou 17 stupňů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy