Lvi si smlsli na Ufě. Výhru režírovali Němec a Sekáč

Ufa - Pražané rázně ukončili čtyřzápasovou vítěznou šňůru Ufy, na jejím ledě vyhráli přesvědčivě 5:1. Lvům na rozdíl od minulého duelu v Magnitogorsku vyšla závěrečná třetina, kterou vyhráli 3:1. Na debaklu se třemi body podíleli Němec a Sekáč (oba 1+2).

Kouč Kari Jalonen sáhl po několika změnách v sestavě. Místo Birnera, který vůbec neoblékl dres, hrál ve čtvrtém útoku Matai, do čtvrtého obranného páru se vrátil Nakládal a bránu obsadil Engren, jenž si zachytal po čtyřech zápasech na lavičce.

Na opačném konci kluziště se nakonec nepředstavil Vasilevskij, kterého trenéři nechali odpočívat po juniorském mistrovství světa. Příležitost dostal 24letý Sochatskij, jenž chytal teprve páté utkání Kontinentální ligy v životě.

V úvodu duelu měli oba brankáři relativní klid, ale pak jim to hráči v poli pořádně vynahradili. Engren sice čelil více střelám, ale Sochatskij řešil nebezpečnější situace. Hned dvakrát se před ním objevil hráč Lva úplně sám. Poprvé Klepiš, podruhé Novotný. Oba ale ve vyložené šanci selhali.

Novotný však své zaváhání odčinil na konci třetiny, kdy Pražané hráli přesilovku po vyloučení Gordějeva. Gól vstřelil dělovkou od modré čáry Martin Ševc, ale děkovat za něj mohl i Novotnému, který Sochatskému zcela zakryl výhled.

Salavat měl největší šanci minutu nato, kdy Mirnov pálil těsně před Engrenem mimo bránu.Dalším nebezpečím čelil finský gólman ve druhé periodě. Nejdříve se zapotil při brejku Pihlströma a poté při dorážce Mereskina. Obě příležitosti Ufy k vyrovnání ale parádně pokryl.

Udeřit tak mohli hosté, což také udělali. Těsně před polovinou duelu se před bránou soupeře opět zaskvěl Jiří Novotný, který tentokrát tečoval ránu Ullströma z pravého kruhu. Krátce poté to mohlo být už 3:0, ale Azevedo i Sekáč trefili jen tyč.

Poté diváci dlouho sledovali hlavně tlak hráčů Salavatu, kteří dávali Engrenovi hodně zabrat, ale překonali ho až ve 45. minutě. Trefil se Antti Pihlström, který se při přesilovce dostal nejrychleji k puku před bránou.

Zbytek utkání už ale patřil Pražanům, kteří skórovali ještě třikrát...

Na 3:1 zvýšil Ondřej Němec, jenž si najel do mezikruží a vyslal na Sochatského tvrdou střelu. Ruský gólman na ni sice viděl, ale nebylo mu to nic platné.

Debakl Ufy dokonali členové nejproduktivnější formace Lva: Jiří Sekáč a Patrick Zackrisson. Po gólu Sekáče šel střídat Sochatskij, jehož nahradil Volkov.

Pražané tak vrátili Ufě domácí porážku 2:3. Už podeváté v řadě se navíc stalo, že lvi svého soka přestříleli. Posledním týmem, který byl v duelu proti Novotnému a spol. střelecky aktivnější, byl na začátku prosince Petrohrad.

Zdroj: Daniel Poláček, Lev Praha

Související

Hokejový Lev se nezúčastní v KHL sezony 2014/2015

Hokejový Lev se nezúčastní v KHL sezony 2014/2015

Praha - Prohlášení akcionářů Petra Speychala a Jevgenije Myškovského: "Po dlouhých jednáních v tuto chvíli bohužel musíme potvrdit, že HC LEV Praha se v KHL nezúčastní sezony 2014/2015, protože se klubu nepodařilo zajistit nutné finanční prostředky pro další fungování týmu na stejné úrovni.

Více souvisejících

LEV Praha Jiří Sekáč (hokejista) Jiří Novotný (hokejista)

Aktuálně se děje

před 24 minutami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 41 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy