Lvi nestačili na mistrovské Dynamo, prohráli o jedinou branku

Moskva - Pražané poprvé na tripu do utkání vstoupili lépe než jejich soupeř. Z úvodní branky se radoval Azevedo. Jeho přesná trefa ale byla pro lvy jediný šťastný okamžik. Dynamo pak vstřelilo dvě branky a celé utkání otočilo.

Trenér Jalonen musel po zápase s Kazaní udělat dvě významnější změny v sestavě. Do třetího utkání na tripu nemohli zasáhnout hned dva hráči. Němec dostal stop na tři zápasy a Ridderwalla trápilo nachlazení. Do sestavy se tak po delší době vešel Birner.

Úvodní minuty zápasů se lvům dosud na tripu nedařily, právě v úvodu vždy inkasovali. Proti Torpedu dostali gól během prvních deseti minut hned třikrát a proti Kazani musel Vehanen puk ze své sítě lovit již v první minutě. Ze dvou nepovedených vstupů do utkání se lvi poučili a poprvé na tripu sami slavili premiérový přesný zásah.

Úvodní branku zaznamenal Justin Azevedo, který po chybě Kvapila v obraně nabral rychlost a Lazušina propálil mezi betony. Branku ještě musel potvrdit videorozhodčí. I ten ale potvrdil, že branka platí.

Lvi měli v průběhu úvodní dvacetiminutovky ještě minimálně další dvě slušné šance. Když ale v bráně neskončila ani tutovka Nathana Oystricka, který nedokázal trefit téměř prázdnou branku, skončila první třetina 1:0 pro lvy. Pro Pražany to byla na tripu situace nová, v předchozích duelech totiž po dvaceti odehraných minutách vždy prohrávali.

Novotný a spol. ale o své vedení ještě během druhé třetiny přišli. Ve druhé třetině sice více stříleli lvi, ale branka padla do branky Petriho Vehanena, jelikož jeho spoluhráči vyrobili několik chyb v obraně. Také nabídli soupeři první přesilovou hru, ve které dostalo Dynamo lvy pod tlak. Novotný s Mäenpääm ale skvěle zapracovali při závaru ve vlastním brankovišti, kdy na Vehanena dotíralo hned několik útočících hráčů najednou.

To lvi ještě ustáli, ale akci z poslední minuty třetiny již neubránil nikdo ze lvů. Pestuško při signalizovaném vyloučení poslal pas na druhou stranu branky, kde byl připravený Alexej Cvetkov. Odkrytou část branky trefil přesně.

Starosti měli svěřenci trenéra Jalonena i v úvodu třetí třetiny. Nebýt zásahu Gragnaniho, který dokázal puk nacházející se již za Vehanem poslat pryč, mohli lvi poprvé v utkání prohrávat.

Pak ale lvům velké starosti způsobil Leo Komarov. Finský forvard nejdříve vyvolal svým zákrokem na Novotného menší potyčku, která se neobešla bez trestů. Na trestnou lavici byl poslán Novotný, který šel hrubý zákrok Komarovovi oplatit, a Ševc s Karsmusem. Sám Komarov na ledě zůstal a dokázal toho patřičně využít, když hned v prvních sekundách vyloučení vstřelil přesilovkovou branku.

Lvi měli ve druhé polovině třetí části ještě několik šancí na vyrovnání – Dynamo jim několikrát nabídlo možnost hry v početní převaze. Pražané dostali Dynamo pod velký tlak. Přesně ale nezakončil ani Cingel, který byl před Lazušinem sám. Když v závěru na trestné lavici seděli hned dva lvi, bylo rozhodnuto. Podobný kousek jako proti Kazani lvi nepředvedli.

Ohlasy trenérů:

Olegs Znaroks (Dynamo Moskva): „Začali jsme velmi špatně a do zápasu jsme se dostali až v 10. minutě. Nakonec se nám podařilo vstřelit dva góly a vyhrát. Děkuji hlavně fanouškům za podporu."

Kari Jalonen (Lev Praha): „Gratuluji soupeři k výhře. Jsem pyšný na to, jaký výkon jsme dnes předvedli. Měli jsme hodně šancí hlavně v přesilovkách, ale nedokázali jsme je proměnit, a proto jsme prohráli."

Zdroj: David Soumar, Lev Praha

Související

Hokejový Lev se nezúčastní v KHL sezony 2014/2015

Hokejový Lev se nezúčastní v KHL sezony 2014/2015

Praha - Prohlášení akcionářů Petra Speychala a Jevgenije Myškovského: "Po dlouhých jednáních v tuto chvíli bohužel musíme potvrdit, že HC LEV Praha se v KHL nezúčastní sezony 2014/2015, protože se klubu nepodařilo zajistit nutné finanční prostředky pro další fungování týmu na stejné úrovni.

Více souvisejících

LEV Praha Justin Azevedo (hokejista) Jiří Sekáč (hokejista)

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy