Jágr s Eliášem mají opět dva body, trefil se i Frolík

Nashville - Do dvou z pěti pátečních zápasů NHL brankově zasáhli čeští hráči. Jágr s Eliášem skórovali po vzájemných nahrávkách v Nashvillu, ale nakonec odjeli s prohrou v prodloužení. Lépe se vedlo Winnipegu, kterému k výhře 4:3 nad Vancouverem pomohl jednou brankou Michael Frolík a také dobře chytající Ondřej Pavelec. Další derby v New Yorku opět vyhráli Rangers.

Trojice Jágr, Eliáš a Zajac byla u obou branek New Jersey na ledě Nashvillu. Radost z gólu si vychutnali čeští hráči, kteří tak mají i ve druhém po sobě jdoucím zápase po dvou bodech. Predators ale v poslední minutě řádné hrací doby vyrovnali střelou z hole Legwanda a zápas tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm se trefil Shea Weber a plusový bod tak zůstal v Nashvillu.

Další Jágrova asistence znamená, že má na svém kontě 1038 přihrávek a v historické tabulce mu chybějí dva zápisy, aby vyrovnal devátého Marcela Dionna. Momentální rozpoložení legendární "68" naznačuje, že by to mohl stihnout ještě do olympiády.

Už sedmé vítězství zaznamenali hokejisté Winnipegu pod vedením nového kouče Paula Maurice. Naposledy to prohrou 4:3 odskákal Vancouver. V barvách Jets se jednou trefil český forvard Michael Frolík, kterého ale zastínil dvougólový spoluhráč Devin Setoguchi, první hvězda utkání. Oběma střelcům kryl záda Ondřej Pavelec, který pochytal 23 střel.

Mnohem více práce měl v brance Washingtonu Michal Neuvirth, kterého Detroit zasypal 45 střelami, z nichž třikrát inkasoval. Capitals ale duel ztratili v penaltovém rozstřelu, který ukončil Patrick Eaves. Další derby v New Yorku opět vyhráli Rangers, kteří rozhodli třemi góly v závěrečné třetině.

Konečné výsledky zápasů NHL za 31. 1. 2014:

NY Rangers - NY Islanders 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)Branky: 4. Boyle, 53. Brassard, 55. B. Richards, 60. McDonagh - 35. Okposo

Carolina - St. Louis 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)Branky: 4. Gerbe, 22. Skinner, 59. Sjomin - 10. Backes

Detroit - Washington 4:3 po samostatných nájezdech (0:1, 2:0, 1:2, 0:0, 1:0)Branky: 23. Miller, 39. DeKeyser, 51. Nyquist, rozhodující samostatný nájezd Eaves - 16. Chimera, 49. Wellman, 60. Ovečkin

Nashville - New Jersey 3:2 v prodloužení (1:0, 0:2, 1:0, 1:0)Branky: 7. a 62. Weber, 60. Legwand - 33. Eliáš (Jágr), 39. Jágr (Eliáš)

Winnipeg - Vancouver 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)Branky: 7. a 58. Setoguchi, 6. Bogosian, 27. Frolík - 11. Edler, 25. Kesler, 52. Garrison

Související

Patrik Eliáš

Patrik Eliáš opět míří do NHL! Bude v ní působit jako asistent trenéra

New Jersey/Praha - Bývalý český hokejista Patrik Eliáš se vrací do zámořské NHL. V nejprestižnější hokjeové soutěži na světě bude totiž působit jako asistent trenéra a to v New Jersey, kde působil většinu let během své hráčské kariéry. Stane se tak ještě před koncem právě probíhající sezóny.

Více souvisejících

Patrik Eliáš Jaromír Jágr Michael Frolík (hokejista)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy