Lionel Messi podepsal smlouvu v Inter Miami. Jeho plat přesáhne miliardu korun ročně

Fotbalový klub působící v Major League Soccer (MLS) Inter Miami oficiálně oznámil, že fotbalová ikona Lionel Messi podepsal s klubem v sobotu smlouvu na dva a půl roku s opcí s ročním příjmem ve výši 50 až 60 milionů dolarů (1,3 miliardy korun). Tímto krokem se argentinská superhvězda připojuje k týmu a stává se významnou posilou pro americkou fotbalovou ligu. Informuje server CNN.

"Je to fantastická příležitost, společně budeme pokračovat v budování tohoto krásného projektu," uvedl Messi, který loni vyhrál mistrovství světa s Argentinou. "Cílem je spolupracovat na dosažení cílů, které jsme si stanovili, jsem velmi dychtivý začít pomáhat zde v mém novém domově," dodal.

Po podpisu smlouvy s floridským klubem Inter Miami byla svolána tisková konference na pondělí, kde se Lionel Messi představí ve svém novém dresu. Očekává se, že již v úterý se připojí ke svému novému týmu na tréninku, připravujícím se na nadcházející sezónu.

Sedminásobný držitel ocenění Nejlepší světový fotbalista roku by mohl absolvovat svůj první zápas v dresu Inter Miami již v pátek, kdy se floridský klub utká s mexickým týmem Cruz Azul v rámci soutěže Leagues Cup.

„Před deseti lety, když jsem začal svou cestu k vybudování nového týmu v Miami, jsem řekl, že jsem snil o tom, že do tohoto úžasného města přivedu ty nejlepší hráče světa. Hráči, kteří sdíleli ambice, které jsem měl, když jsem nastoupil do LA Galaxy, pomáhat rozvíjet fotbal v USA a budovat odkaz pro příští generaci v tomto sportu, který tak milujeme,“ uvedla v prohlášení bývalá hvězda Realu Madrid a Manchesteru United David Beckham.

„Dnes se ten sen stal skutečností. Nemohu být hrdější, že se do našeho klubu připojuje hráč Leova kalibru, ale také mě těší, že mohu přivítat dobrého přítele, úžasného člověka a jeho krásnou rodinu, aby se připojili k naší komunitě Inter Miami. Zde začíná další fáze našeho dobrodružství a já se nemůžu dočkat, až uvidím Lea nastoupit na hřiště.“

Po uplynutí dvouleté smlouvy s Paris St. Germain se Lionel Messi rozhodl pro angažmá v zámořské fotbalové lize MLS místo návratu do Barcelony či přijetí lákavé nabídky ze saúdskoarabského klubu Al-Hilal. Podle zpráv měl Al-Hilal nabídnout Messiho smlouvu s ročním platem 400 milionů dolarů (8,5 miliardy korun). Messi se však rozhodl nenásledovat kroky jako Cristiano Ronaldo nebo Karim Benzema, kteří po úspěšných letech v Evropě přijali výhodné nabídky ze Saúdské Arábie.

Podle mnoha informací a zpráv je ve smlouvě Lionela Messiho obsažena zajímavá klauzule, která mu poskytuje možnost stát se spoluvlastníkem klubu. Tímto způsobem se Messi aktivně zapojuje do provozu a rozvoje týmu. Dalším zajímavým prvkem dohody je snížení příjmů od nových předplatitelů streamovací služby Apple TV MLS Season Pass. 

Po oficiálním oznámení Lionela Messiho o přestupu minulý měsíc ceny vstupenek na jeho nadcházející premiérové utkání stouply o 1000 procent. 

Major League Soccer (MLS) Lionel Messi Inter Miami

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy