Maki poprvé bez Kiki! Nový pár nastoupil na turnaji v Rakousku

Wolfurt - Uběhlo sotva pár dní od rozpadu nejlepšího českého beachvolejbalového páru Kolocová/Sluková a druhá jmenovaná už zase čeří písečné kurty. Spolu s Barborou Hermannovou se účastní turnaje v rakouském Wolfurtu. A jsou dokonce nejvýše nasazené.

Koncem července dala Markéta Sluková své dlouholeté parťačce a kamarádce Kristýně Kolocové vale. Místo ní si spolu s trenérem Simonem Naushem přizvali ke spolupráci Barboru Hermannovou, čímž se rozpadlo i druhé české duo Bonnerová/Hermannová.

Bonnerová s Kolocovou ostrouhaly, nově vytvořený pár Sluková/Hermannová ovšem neztrácí čas. V těchto dnech už bojuje na turnaji v Rakousku, kde se dokonce může těšit z pozice nasazených jedniček.

A dvojice hned začala vyhrávat. Los jim přisoudil švýcarskou dvojici Schmidová/Waldvogelová a Češky ji smetly 2:0 na sety.

Související

Olympiáda, ilustrační foto

Plážový volejbalista Perušič je nad propastí. Nadále má pozitivní test a je v izolaci

Nad premiérovým startem českého plážového volejbalisty Ondřeje Perušiče po pěti olympijskými kruhy se stále vznáší otazník. Český reprezentant je totiž nadále v izolaci poté, co byl opět pozitivně testován na koronavirus. To má nastoupit již v pondělí spolu se svým parťákem Davidem Schweinerem proti lotyšskému duu Martins Plavinš, Edgars Točs. Protože po skončení izolace potřebuje mt Perušič k dispozici hned dva negativn testy, aby mohl pomýšlet na start na olympiádě, reálně tak hrozí, že nakonec Perušič se Schweinerem v Tokiu vůbec nenastoupí.

Více souvisejících

Plážový volejbal Kristýna Kolocová (volejbalistka) Barbora Hermannová

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy