Topící se České Budějovice už nevede kouč Zápotočný. Už se objevují jména možných nástupců

Fotbalovým Českým Budějovicím nepomohlo k lepším výsledkům a výkonům ani nedávné ukončení spolupráce s koučem Markem Niklem, na svou funkci hlavního trenéra nakonec rezignoval i Tomáš Zápotočný poté, co jeho svěřenci nezvládli další ligový duel, v pořadí za sebou již osmý, s Hradcem Králové (0:2). Zatím tak povedou Jihočechy dosavadní asistenti Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Už se ale začíná hledat nástupce a v této souvislosti se nejvíce skloňují jména stratégů Martina Hyského a Jaroslava Köstla.

V Českých Budějovicích budou asi nejraději ze všech, že budou mít před sebou zimní přestávku, aby na turbulentní podzim rychle zapomněli, hodili ho za hlavu a začali všechno směřovat k jarním bojům o záchranu. V posledních dnech se toho v jihočeském Dynamu stalo skutečně hodně. Ke zlepšení výkonnosti nepomohl ani odchod kouče Marka Nikla, ani nečekaný vyhazov nejlepšího podzimního střelce týmu Jakuba Hory.

Z trenérského dua tak tedy zbyl pouze Tomáš Zápotočný a i on nakonec musel opustit svou pozici po další ligové prohře v odloženém zápase s Hradcem Králové. „Vedení přijalo trenérovo rozhodnutí, které nás na jednu stranu mrzí, na druhou stranu si ale vážná situace žádá řešení. Klub nyní bude hledat trenéra, který převezme mužstvo na začátku zimní přípravy. Do té doby dočasně zastoupí uvolněnou pozici dvojice Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Tomášovi děkujeme za odvedenou práci pro Dynamo a přejeme hodně úspěchů v jeho dalším působení,“ uvedl sportovní manažer Jihočechů Jan Podroužek v prohlášení ke změně na trenérském postu.

Připomeňme, že trenérské duo Zápotočný-Nikl bylo ve svých pravomocech naprosto rovnocennými partnery a že přišlo do jihočeské metropole před rokem a v minulé sezóně se se svými svěřenci probojovali dokonce do prostřední skupiny o umístění a vyhnuli se tak bojům o záchranu. Jenže od začátku této sezóny 2023/24 je to ale daleko horší příběh. Na body čekali Jihočeši už od 7. října, přičemž následovalo hned sedm ligových porážek v řadě a vedle toho ještě i konec v MOL Cupu, když nepostoupili z osmifinále.  Problémy však nekončí u trenérského dua Zápotočný-Nikl, není tajemstvím, že fanoušci Dynama mají problém i se samotným předsedou představenstva Vladimírem Koubkem.

Dodejme, že ligový podzim českobudějovičtí už pod vedením dosavadních asistentů Lerch-Kladrubský zakončili bezbrankovou remízou na hřišti Bohemians 1905. Nyní se tak soustředí na hledání nového trenéra, přičemž se v předešlých dnech hojně mluvilo buď o Martinu Hyském z Vlašimi či Jaroslavu Köstlovi, současnému asistentovi Jindřicha Trpišovského ve Slavii. Ten ale podle posledních informací vypadl ze hry, naopak se objevilo nové jméno a to Karla Krejčího z Příbrami.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 9 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy