Světovým autem roku se stal Volkswagen Golf

Praha - Porota složená z 59 motoristických novinářů z pětadvaceti zemí udělila na newyorském autosalonu cenu "World Car of the Year 2009" (Světové auto roku 2009).

„Pro Volkswagen je velkou poctou, že se Golf, celosvětově nejprodávanější model značky Volkswagen, stal Světovým autem roku,“ uvádí Stefan Jacoby, ředitel skupiny Volkswagen America.Volkswagen Golf se již prodal ve více než 26 milionech exemplářů ve 120 zemích světa, díky čemuž patří k historicky nejprodávanějším automobilům na světě. Šestá generace Golfu se poprvé představila na autosalonu v Paříži na podzim roku 2008, v USA si pak svou premiéru odbyla na letošním autosalonu v New Yorku. Nový Golf je tišší, sportovnější, úspornější a bezpečnější než jeho předchůdci a k tomu přidává i výrazný vzhled a perfektní jízdní vlastnosti.Nový Golf je na českém trhu k dispozici za cenu začínající od 359 900 Kč.

Související

Ilustrační foto

Koronavirus ovlivnil i tržby autoservisů. Klienti začínají šetřit, říká pro EZ odborník Jindřich Vaněk

Bojují o přežití, i když si k nim klienti pomalu nacházejí cestu. Koronavirová pandemie způsobila autoservisům pořádný propad tržeb, a to i o více než polovinu. Finančně krvácí hlavně autosalony, v nichž je dle nařízení vlády zakázaný prodej vozů a výnos z nabídky vyrobených modelů přes internet je zanedbatelný. Navíc si personál v opravnách všiml, že zákazníci začali šetřit. „Bohužel se běžně stává, že klient přijede na preventivní prohlídku, a po zjištění několika závad poradci řekne, ať opraví jen ty nejzávaženější a ostatní necháme na později. Dříve si lidé nechali spravit vše naráz, nyní začínají šetřit,“ posteskne si pro EuroZprávy.cz servisní poradce a odborník z Auto Podbabská Jindřich Vaněk.
Ilustrační foto

Autosalon v Detroitu byl kvůli koronaviru zrušen

Organizátoři se kvůli koronaviru rozhodli zrušit letošní mezinárodní autosalon v Detroitu. Komplex, ve kterém se autosalon koná, by se měl změnit v dočasnou polní nemocnici. Informovala o tom agentura Reuters.

Více souvisejících

autosalony volkswagen

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy