Nový Hyundai i30 jde do výroby

Nošovice - Nošovický závod Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) zahájil výrobu inovované verze modelu Hyundai i30, nejprodávanějšího auta ze své produkce v Evropě.

Z výrobní linky nošovického závodu Hyundai začaly ve čtvrtek 15. ledna odpoledne sjíždět první auta nového modelu Hyundai i30. Jedná se o zdokonalené provedení modelu i30 druhé generace, který se v HMMC vyrábí od ledna 2012.

Úpravy zahrnují atraktivní designové změny přední masky chladiče i zadního nárazníku, dvojitý výfuk, změny v interiéru, včetně nových materiálů, nové multifunkční hlavní světlomety a řadu dalších detailů, např. nová litá kola o průměru šestnáct a sedmnáct palců. Novinkou je rovněž sedmistupňová převodovka a inovované atmosférické benzínové a naftové motory o objemu 1,4 a 1,6 litru se zvýšenou činností, nižší spotřebou a nižšími emisemi CO2.

Naprostou novinkou je verze Hyundai i30 Turbo s přeplňovaným benzínovým motorem T-GDI o objemu 1,6 litru, který při 186 koňských silách (137 kW) výkonu umožňuje autu jet rychlostí až 219 km/hod při zrychlení z 0 na 100 km/hod za osm sekund. Tato verze má speciální sportovní sedadla, osmnáctipalcová kola a silnější tlumiče. Sportovní charakter ostré verze Hyundai i30 podtrhují i červené ozdobné prvky na sedadlech, volantu, řadící páce a rámečcích obložení v interiéru.

Nový Hyundai i30 byl, stejně jako všechny jeho předchozí verze a generace, vyvinut v Technickém centru Hyundai Motor Europe v německém Rüsselsheimu, a k zákazníkům by se měl dostat v průběhu března letošního roku.

Související

Nový Hyundai i30 kombi

Hyundai v Nošovicích zahájil výrobu inovovaného i30, bude v devíti barvách

Automobilka Hyundai dnes v Nošovicích na Frýdecko-Místecku zahájila výrobu nového modelu Hyundai i30. Modelová řada má nový design, vyspělé funkce z oblasti konektivity a na přání také elektrifikovaný částečně hybridní pohon 48V, který snižuje spotřebu paliva. ČTK to řekl mluvčí automobilky Pavel Barvík.

Více souvisejících

Hyundai i30 hyundai

Aktuálně se děje

před 4 minutami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Americký voják v rukou Moskvy. Rusové ho viní z krádeže, Bílý dům o případu ví

Rusové během minulého týdne zadrželi dalšího amerického občana, tentokrát jde dokonce o vojáka. Podle mluvčí americké armády Cynthie Smithové byl zadržen ve čtvrtek 2. května ve Vladivostoku, přičemž čelí obvinění z krádeže. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy