Odborný magazín Auto Zeitung testoval pneumatiky pro SUV. Která je nejlepší?

Německý motoristický magazín Auto Zeitung nedávno otestoval pneumatiky o rozměru 255/55 R 18. Pneumatiky s tímto rozměrem můžete v České republice spatřit na vozech, jako jsou Volkswagen Touareg, Mazda CX-7, Honda CR-V, BMW X5 či Audi Q7. Testeři se zaměřili nejen na jízdní vlastnosti, ale také na vliv pneumatik s tímto rozměrem (přece jen už se jedná o široké pneumatiky) na spotřebu….

Vítězná pneumatika, Continental CrossContactUHP získala 324 ze 400 možných bodů a s výrazným odstupem za sebou nechala nejen druhou gumu v pořadí - Michelin Latitude Sport, jež získala 294, ale také zbytek výrobků, kdy si nejhůře vedla pneumatika KUMHO ECSTA X3 ASYMMETRIC KL17 s 257 body.Testeři chválili Continental CrossContactUHP nejen za její skvělé jízdní vlastnosti napříč jednotlivými povrchy (asfalt, štěrk, bláto), ale také za krátkou brzdnou dráhu na suchém i mokrém povrchu.Bez povšimnutí nezůstal vliv pneumatik na spotřebu, kdy méně kvalitní pneumatiky zvyšovaly spotřebu vozu (testy byly prováděny na automobilu BMW X5) až o 0,2 litru na 100 km. U pneumatik z předních příček žebříku k navyšování spotřeby nedocházelo.Pneumatiky testované magazínem Auto Zeitung

KUMHO ECSTA X3 ASYMMETRIC KL17 VREDESTEIN ULTRAC SUV SESSENTA
HANKOOK VENTUS ST RH06 DUNLOP SP QuattroMaxx
NOKIAN Z SUV BRIDGESTONE DUELER H/P SPORT
MICHELIN LATTITUDE SPORT CONTINENTAL CrossContactUHP

Pozn. výčet pneumatik udává i pořadí od nejhoršího po nejlepšíZastoupeni v testu byli výrobci jak z Evropy a USA, tak i z Asie. Zástupcům asijských výrobců se v porovnání s „tradičními" výrobci ze Západu příliš nedaří a nejinak tomu bylo v tomto testu (KUMHO Tires a HANKOOK jsou jihokorejské společnosti).Zasloužené vítězstvíVítězná pneumatika si vedla velmi dobře ve všech 20 sledovaných kritérií a tak testeři nemohli hodnotit jinak než „Jasným vítězem tohoto testu je pneumatika Continental, která byla za všech podmínek na čele testovacího pole".

Související

Ilustrační foto

Němci změřili poruchovost aut. Jak je na tom vaše?

Berlín - Nejspolehlivější vozy pocházejí z Německa, vyplývá to z velkého průzkumu německého automotoklubu ADAC. Výjimkou jsou vozy Opel, které společně s italskými Fiaty a auty z Francie patří mezi ty nejporuchovější. ADAC sestavil seznam 125 modelů vozů a ohodnotil je známkami jako ve škole.

Více souvisejících

testy aut pneumatiky Audi Q7

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy