Aqualand Moravia v loňském roce navštívilo přes 700 tisíc lidí

Pasohlávky - Aqualand Moravia v loňském roce uvedl několik novinek. V létě návštěvníci zažili netradiční spojení aquaparku s cirkusem, dočkali se i nového vodního baru a 7D kina. Za celý rok sem zavítalo přes 700 tisíc lidí.

Aqualand Moravia má za sebou úspěšný rok 2017. Za celý rok sem zavítalo 719 895 návštěvníků, což je o 7 500 více než v předešlém roce. Aquapark také pro návštěvníky připravil řadu novinek. V létě měli například možnost zažít netradiční spojení aquaparku s cirkusem, dočkali se i nového vodního baru a 7D kina. V zimě pak byly do provozu uvedeny bazény s horkou vodou za osm milionů korun.

Jako obvykle bylo nejsilnějším obdobím v ohledu návštěvnosti léto, kdy je možné využít rozsáhlého venkovního areálu a  dvou extrémních vodních atrakcí Abyss a Boomerango. Letní sezónu ozvláštnila také spolupráce Aqualandu Moravia s cirkusem Jo-Joo, který v jeho blízkosti celé prázdniny stál.

„Cirkusové léto bylo u návštěvníků velmi úspěšné. Ocenili možnost vyfotit se se zvířaty i tematické animace. Díky zdokonalení odbavení a vyhrazení vchodu pro návštěvníky nakupující na e-shopu se nám navíc podařilo zrychlit proces a odbavit až 1 400 návštěvníků za hodinu,“ komentuje letní sezónu ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký v tiskové zprávě.

Návštěvnost však vzrostla také mimo léto. Rostoucí zájem podpořila především výstavba nových horkých bazénů, do kterých Aqualand Moravia koncem roku investoval osm milionů korun. Venkovní bazény nabízejí bez ohledu na počasí termální vodu o teplotě 37 °C a již od slavnostního otevření se těší velké oblibě.

Aqualand Moravia je populární u tuzemských i zahraničních návštěvníků. Aquapark tak vloni navštívilo 65 % Čechů, 19 % Slováků a 14 % turistů z Rakouska. Cestu do Pasohlávek si našli též Němci a Poláci, vedení aquaparku však registruje i jednotlivce z Austrálie, Kanady, USA nebo Islandu. Nejmodernější aquapark v České republice v uplynulém roce navštívily rovněž slavné osobnosti. Odpočinek a zábavu si přišla užít například Česká Miss Lucie Kovandová, známí sportovci nebo umělci, jako jsou David Koller či Richard Genzer.

Návštěvníci si v areálu aquaparku ale neužívali pouze atrakcí a vodních radovánek. Během uplynulého roku vypili 160 tisíc míchaných nápojů ve vodních barech a spotřebovali 200 tisíc litrů nealkoholických nápojů. V místní restauraci si pochutnali na 30 tisících porcí svíčkové, 45 tisících řízků, 30 tisících litrů polévek nebo 140 tisících porcí salátů. K přípravě pokrmů místní kuchaři spotřebovali na 80 tun masa, 30 tun hranolek a 2 tuny kávy. Spotřebou vody se poté Aqualand v sezóně řadí na úroveň menšího města.

„V rámci šetrnosti k přírodě si vlastní vodu vyrábíme z Mušovských jezer a dále využíváme geotermálního zdroje vody, který je druhý nejsilnější sirný pramen v ČR. Navazujeme tak na bohatou historii místa, které bylo významné už v dobách Římské říše, a všem návštěvníkům nabízíme bazény s blahodárně působící termální vodou,“ dodává Pavlacký.

Všem zájemcům o ubytování byl po celý rok k dispozici také přilehlý hotel Aqualand Inn. Ten nabízí ubytování ve 32 dvoulůžkových pokojích různých kategorií a čtyřech luxusních apartmánech až pro pět osob. Obsazenost hotelu se během letní sezóny blížila ke 100 %, celoročně pak bylo obsazeno průměrně 80 % lůžek. Více než polovinu hotelových hostů tvořili v předešlém roce Češi, čtvrtina ubytovaných přijela ze Slovenska a 20 % z Rakouska. Hoteloví hosté mohli v rámci pobytu využít také řadu výhod, mezi něž patří například neomezený vstup do aquaparku, slevy na masáže a procedury, parkování v uzavřeném hotelovém areálu, pozdější odjezd nebo slevu na ubytování při rezervaci dříve jak 30 dní předem.

O návštěvníky Aqualandu Moravia, jehož rozloha je 5 hektarů, se v roce 2017 staralo přes 110 stálých zaměstnanců a přes 500 brigádníků, čímž se AQM řadí mezi největší zaměstnavatele v regionu. „Velmi nás těší zájem mladých lidí, kteří oceňují nabídku flexibilních brigád dle jejich aktuálních časových možností, ale i lidí v produktivním věku. Těm v hlavním pracovním poměru nabízíme řadu benefitů, jako je vstup do aquaparku pro zaměstnance i rodinu celý rok zdarma, zaměstnanecké svozy a další zvýhodnění,“ komentuje Martin Chomča, vedoucí HR v Aqualandu Moravia.

Také pro rok 2018 plánuje vedení aquaparku celou řadu novinek. Tou největší bude otevření části areálu pod názvem denní lázně, které nabídnou hostům balíček jednodenní relaxační péče v samostatných privátních prostorech s vysokým komfortem a nabídkou mnoha služeb v ceně vstupenky. „Mimo to stále usilovně pokračujeme v přípravě projektu rozšíření aquaparku o gigantický vodní rodinný tobogán, super dlouhou divokou řeku nebo vodní dětský svět. Tato nová část areálu by mohla přivítat své první návštěvníky již v létě roku 2019,“ dodává Petr Pavlacký.

Související

Aqualand Moravia.

Aqualand Moravia zažil v roce 2021 rekordní letní sezónu, plánuje investice za miliardu korun

Aqualand Moravia zažil v uplynulém roce 2021 nejúspěšnější letní sezónu za dobu své existence. Ačkoliv měla na celkovou návštěvnost vliv pandemie, a s ní související omezení, hlásí největší český aquapark téměř stejný počet návštěvníků jako v roce 2020. Omezení a uzavírky přitom ovlivnily polovinu roku. Návštěvnost se podařilo „dohnat“ díky novinkám, které opět rozšířily kapacitu areálu. Za rok 2021 aquapark otevřel nový dětský hrad, čímž dokončil první etapu rozšiřování, jenž v součtu vyšla na 200 milionů korun. Nyní jej čeká v následujících třech letech další významné rozšíření s investicemi v hodnotě miliardy korun. Hlavním nováčkem přitom bude nový hotel. Dokončit se má také nový parkovací dům.
Brno

Někteří podnikatelé v turistickém ruchu na jižní Moravě skončí

Nynější stav působí podnikatelům v turistickém ruchu na jižní Moravě mnohamilionové ztráty. I za předpokladu, že se na přelomu května a června otevřou památky, hotely a další instituce, dá se podle analýzy Centrály cestovního ruchu jižní Moravy očekávat, že některé z nich provoz ukončí. Čím déle budou restrikce kvůli šíření nemoci covid-19 trvat, tím více podnikatelů skončí, řekla ČTK ředitelka Centrály Pavla Pelánová.

Více souvisejících

Aqualand Moravia koupání aquapark Pasohlávky

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy