Výstava American classic cars láká na legendární veterány

Ostrava – Ještě do konce srpna mají návštěvníci Výstaviště Černá louka v Ostravě možnost vidět originální americké veterány se zdobným naleštěným chromem, s obrovskými motory a prostornými sedadly. Pozornosti jistě neujde ani Cadillac a Buick z doby mafiánského bosse Al Capone.

Na výstavě mohou návštěvníci spatřit kolekci historických automobilů světových značek. Zajímavostí výstavy je navíc srovnání výroby amerických veteránů s výrobou vozů československé a sovětské produkce. Sportovní nadšence jistě potěší i sportovní vozy značek Mustang, Cobra, Corvette a další. Vystaven je také Buick z roku 1954, který jel slavný závod v Jižní Americe. Tou pravou třešničkou na pomyslném dortu je Cadillac z roku 1938, z doby působení největšího mafiánského bosse Al Capone. Vystavených je zde 45 až 50 vozů od roku výroby 1938 až 1980. Zastoupeny jsou všechny velké automobilky, které v uvedených letech produkovaly, ale i méně známé nebo dnes již zaniklé značky. Součástí výstavy American classic cars je také výstava malých modelů aut amerických značek, dobových doplňků i součástí vozů. Pozornosti jistě neujde ani expozice nazvaná Zombie.Pro návštěvníky je navíc připravená soutěž o hodnotné ceny. Účastníci výstavy American classic cars se mohou totiž zapojit do hlasování o nejkrásnější veterán. Výherce čekají lákavé ceny v podobě víkendového wellness pobytu v hotelu Odra pro 2 osoby s polopenzí, možnost hodinové projížďky vybraným veteránem po Ostravě nebo roční předplatné jediného odborného časopisu v České republice zaměřeného na americká auta Chrom Plameny. Pro děti je pro změnu připravena soutěž zvaná O nejhezčí lego model amerického veterána a soutěž v kreslení. Více informací naleznete na www.cerna-louka.cz.

Související

Z předchozích ročníků výstav Život na zahradě, Zdraví a Duše

Výstaviště Černá louka potěší zahrádkáře i milovníky esoteriky

Ostrava – Poslední zářijový víkend na Výstavišti Černá louka bude lákat především milovníky zahrádkaření, včelaření i esoteriky. Uskuteční se zde totiž největší výstava pro zahrádkáře a včelaře v Moravskoslezském kraji s názvem Život na zahradě. Současně bude probíhat výstava Zdraví a duše, která spojuje zdravý životní styl a esoteriku.

Více souvisejících

Ostravské výstavy a.s.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy