Centrum Pece pod Sněžkou láká na zbrusu novou podobu

Pec pod Sněžkou - Oblíbená turistická destinace se po desítkách let svého provozu dočkala nové podoby. Na místě původní socialistické prodejny vzniká nový, moderní multifunkční objekt nazvaný „Apartmány Svatý Vavřinec“.

Na kupce a následné pronajímání čeká 88 horských designových apartmánů, podzemní garáže a komerční parter se supermarketem, restaurací a širokou škálou služeb. Projekt je svým způsobem výjimečný, leží totiž v krásné lokalitě a pyšnit se může vybaveností, architekturou a designem.

Návtěvníci tak mohou mít vše včetně lyžařského areálu prakticky nadosah a přitom mít blízko do přírody. Umístění projektu v centru horského městečka, které je srdcem Krkonoš, toto beze zbytku splňuje.

Na projektu je nesmírně zajímavý jeho koncept, který v českých podmínkách realizuje Svatý Vavřinec jako jeden z prvních. "Celá řada českých investorů v Alpách zaznamenala zajímavý způsob investice, který je v zahraničí zcela běžný, ale u nás stojí teprve na samém počátku. Investor zakoupí (nejčastěji na hypotéku) apartmán v horském projektu. Následně dle své úvahy využívá apartmán pro sebe a po zbytek času svěřuje apartmán zpět developerovi do pronájmu," uvedl říká Ing. Martin Kubík, majitel developerské společnosti.

"Taková investice tak kombinuje radost z užívání apartmánu na straně jedné s jistým a pravidelným výnosem na straně druhé. Pronájem splatí hypotéku a poté už apartmán pouze vydělává. Podobný produkt zde, ve srovnatelném rozsahu doposud nikdo nenabízel. Přitom jde o tzv. hmatatelnou, jistou investici v podobě nemovitosti, a to mají čeští investoři rádi," dodal.

Kromě apartmánů objekt nabízí i parkování v podzemních garážích, supermarket, lékárnu, recepci, lobby s krbem, vinárnu, vinotéku, restauraci, originální krkonošské wellness, privátní wellness, lyžárnu, skiboxy, dětskou hernu, teenagerskou hernu a hernu pro dospělé a další obchodní prostory pro servis lyží či obchod se sportovním oblečením.

"Při koncipování architektonického návrhu jsme se snažili maximálně oprostit od toho, jak se doposud na českých horách stavělo a navrhnout objekt s takovou vybaveností, jaká do této doby nemá na našich horách obdoby", říká Ing. Arch. Jiří Opočenský z architektonické kanceláře ov-a.

Související

Lanovka na Sněžku

Lanovka na Sněžku stojí, zastavil ji silný vítr

Silný vítr způsobil zastavení horního úseku kabinové lanovky na Sněžku. Nicméně, dolní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstává v provozu. Podle informací vlekařů na webových stránkách lanovky je lanovka schopna jet i při rychlosti větru až 60 kilometrů v hodině. 
Policie ČR, ilustrační foto

Maminka a její tříletý syn zmizeli v Krkonoších. Od úterý je nikdo neviděl

Policejní pátrání v Krkonoších po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi z okresu Praha - západ do dnešního podvečera výsledek nepřineslo. Do pátrání se dnes zapojilo na 80 policistů, hasičů a členů horské služby. Pátrali v Peci pod Sněžkou a v jejím okolí. Právě v Peci pod Sněžkou byl 27. prosince pohyb ženy s dítětem zaznamenán naposledy. ČTK to řekla mluvčí hradecké krajské policie Iva Kormošová. Pátrání podle ní dál pokračuje.

Více souvisejících

Pec pod Sněžkou cestování

Aktuálně se děje

před 19 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Mezinárodní trestní soud chce vydat zatykač na Netanjahua

Podle několika izraelských médií se Izrael a Spojené státy snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 12 hodinami

před 13 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy