Lázeňský den zdraví opět nabídne pestrý program

Slatinice – Letošní druhý ročník Lázeňského dne, který se uskuteční v sobotu 3. září v lázních Slatinice u Olomouce, se i tentokrát zaměří na prevenci, péči o zdraví a zdravý životní styl. Pestrý program návštěvníkům nabídne ochutnávku originálních čajů z celého světa spojenou s přednáškou o čajové kultuře, ukázky kaligrafie, start závodu Kosířská špica nebo show skupiny Rock & Roll band Marcela Woodmana.

Lázeňský den bude završením letních akcí, které ve Slatinicích proběhly v rámci oslav letošního výročí 490. let od založení lázní. První zářijovou sobotu budou probíhat ukázky jógy, tajči, cvičení s flexi-bary, stále více oblíbených Fit-drums či chůze s Nordic walkingovými holemi. Do těchto aktivit se mohou zapojit všichni návštěvníci bez rozdílu věku a fyzických schopností. V areálu budou také umístěny a stánky prevence zdravotních pojišťoven, kde se lidé mohou informovat o novinkách, nechat si změřit tlak, další tělesné parametry a nechat si poradit od odborníků. Po celý den se také budou podávat speciality z lázeňské kuchyně a probíhat tradiční lázeňský jarmark. Také pro nejmenší návštěvníky jsou po celý den připraveny zábavné atrakce, tvořivé dílny a zajímavé pohybové aktivity. V rámci Kosířské špici je připravena i kategorie Junior, které se mohou zúčastnit děti téměř jakéhokoli věku.Ve sledu přednášek se hosté mohou těšit na Ing. Jiřího Částečku a Radoslava Poláška s jejich přednáškou na téma Čaj a zdravý životní styl, spojenou s ochutnávkou originálních čajů z celého světa, nebo na velice zajímavé ukázky kaligrafie. Odpolední blok zahájí ve 13 hodin výkonná ředitelka lázní Ing. Irena Vašicová. Následovat bude hromadný start 6. ročníku cyklistického závodu Kosířská špica a v 16 hodin akce vyvrcholí skvělou show v podání skupiny Rock and Roll band Marcela Woodmana. Více informací a program akce lze nalézt na www.lazneslatinice.cz.

Související

Areál Lázní Slatinice

Lázeňský den zdraví podpoří prevenci i dobročinnost

Slatinice – Srpnový Lázeňský den zdraví ve známých lázních Slatinice se i tentokrát zaměří na prevenci, péči o zdraví a zdravý životní styl. Program zahrnující ukázky cvičení, zajímavé přednášky i hudební rozptýlení se představí již v sobotu 29. srpna u lázeňského domu Balnea. Vstupné na akci je dobrovolné a výtěžek z něj bude věnován Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc.
Plakát k 11. ročníku rallye historických vozidel Z lázní do lázní

Lázně Slatinice ožijí závodem automobilových veteránů

Slatinice – Již v neděli 16. srpna ožijí oblíbené lázně Slatinice u Olomouce tradičním závodem automobilových veteránů zvaným Z lázní do lázní. Letos vyrazí vozidla z celé republiky již po jedenácté a k vidění budou na lázeňské trase Skalka – Slatinice.

Více souvisejících

Lázně Slatinice a.s.

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy