Pat a Mat v muzeu Grévin Praha „… A je to!“

Praha - Pat a Mat, dva pověstně nešikovní kutilové baví svými triky a zlepšováky diváky u televizních obrazovek již přes 40 let. Tito dva kutilové budou k vidění v centru Prahy, kde si na nějaký čas založili své vlastní studio, ve kterém chtějí lidem ukázat, jak třeba vznikají animované filmy. Vše můžete objevit přímo v muzeu, a to na vlastní oči od 14. dubna 2017 na Celetné 15, kde naleznete stálou exhibici rozšířenou o novou interaktivní výstavu věnovanou populárnímu světu legendárních postaviček. „… A je to!“

Dva panáčky v čepičkách, rolácích a montérkách vytvořil v roce 1976 kreslíř a výtvarník Lubomír Beneš společně s dramaturgem Jiřím Kubíčkem a výtvarníkem Vladimírem Jiránkem, kteří je vyslali do světa v prvním díle jejich dobrodružství pod názvem „Kuťáci“. Již pod známějším označením „… A je to!“ se seriál poprvé objevil v roce 1979, ale svá jména – Pat a Mat – získali tito popletení kutilové až o deset let později. Od té doby se dostali do mnoha patálií, vymysleli spousty zlepšováků a baví generace malých a velkých diváků nejen u nás, ale i ve světě. Kromě devadesáti epizod seriálu vznikl i film a divadelní hra, audiokniha, počítačová hra, ale třeba i reklamy inspirované nešikovnými kutily.

Pat a Mat slaví Velikonoce

Od 14. dubna 2017 máte možnost navštívit interaktivní výstavu Pata a Mata, která je umístěna v nejzábavnějším muzeu Grévin Praha v Celetné ulici č. 15. Přijďte objevit svět těchto dvou kutilů. Nahlédnete pod pokličku jejich tvůrců a sami si vyzkoušejte, jak vzniká animovaný film. Pat a Mat budou k vidění v celém muzeu. Budete moci také navštívit jejich obydlí a určitě se setkáte i přímo s nimi, protože tam budou nepřetržitě pracovat po celý velikonoční prodloužený víkend!

Tahle povedená dvojka kutilů vám ukáže technologie z produkce animovaných filmů. Můžete se stát součástí Patova a Matova světa díky trikové fotografii a 3D iluzím. Na workshopu light – art show si návštěvníci vyzkoušejí malování světlem známé z divadla Ta Fantastika od umělce Alexe Dowise. Tajemný přístroj Phenakistoscope přiblíží, jak se animované filmy dříve skutečně vyráběly. Je povoleno vše zkoušet, fotit, všeho se dotýkat a hlavně se bavit. Interaktivitě a fantazii se meze nekladou.

Údržbáři na sezonu

Výstava, která potrvá od dubna do konce léta, vznikla pod oficiální záštitou starosty Prahy 1. Tím začíná dlouhodobá spolupráce mezi Musée Grévin Prague a hlavním městem Praha.

Přijměte naše pozvání a vydejte se na cestu prostorem a časem magickými světy Grévin Praha, kde se nečekaná setkání stávají skutečností. Odhalte tajemství slavných, staňte se partnery hvězd a zažijte nový rozměr zážitku s mobilní aplikací Grévin Praha, která se stane vaším osobním průvodcem! Pat a Mat se těší na setkání v nejzábavnějším muzeu voskových figurín Grévin Praha!

Související

Více souvisejících

Muzeum Grévin seriál Pat a Mat výlety Praha

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 42 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy