Klínovec zahájil letní sezonu, nabídne 24 kilometrů tras pro kola

Boží Dar - Lyžařská sezóna 2016/2017 je v Česku definitivně u konce. Areál Klínovec zahájil dnes letní sezonu otevřením první části Trail Parku. Loni dokončený areál nabízí 24 kilometrů stezek určených pro jízdu na horských kolech. V provozu jsou také všechny sekce trati Azur, která zahrnuje 10 kilometrů tras.

Už dnes dopoledne se lanovkami vyvezly na vrchol Klínovce desítky lidí, z toho velká část byla cyklistů.

Díky Trail Parku největší lyžařský areál v Krušných horách nabízí rekreační využití i mimo zimní období. "V letošní sezoně se mohou návštěvníci těšit na dokončení červené stezky Rubin a otevření úseků černé stezky Baron," řekla ČTK mluvčí areál Hana Hoffmannová. "

Některou ze služeb Trail Parku loni využilo přes 25.000 lidí. Největší zájem je o jednosměrnou jízdu lanovkou Prima, kterou loni využilo přes 11.000 návštěvníků. Obousměrnou jízdenku si koupilo přes 6800 návštěvníků. Loni se také například vypůjčilo přes 3000 koloběžek.

Trail Park nabízí například půjčovnu kol a koloběžek, obchod s vybavením nebo servis kol. K dispozici je také myčka kol a servisní stojany. U dolní stanice Prima Express jsou i sprchy. Občerstvit se návštěvníci mohou u stánku či využít restauraci U Lanovky na vrcholu.

Související

Více souvisejících

Cyklostezky výlety Krušné hory - Klínovec cestování

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy