Coře po čtyřech měsících skončila doba půstu

Brno - Chovatelé začali přikrmovat nejslavnější matku ZOO Brno – lední medvědici Coru. První oběd, který jí chovatelé poslali do porodního boxu speciálním krmným komínem, se skládal ze dvou vařených jablek, dvou mrkví a jedné makrely. Cora byla bez jídla téměř čtyři měsíce a na stravu si musí postupně zvykat.

„Po vařené zelenině a rybách přijde na řadu strava syrová a také porce se budou postupně zvětšovat. Do jednoho měsíce bychom se měli dostat na její obvyklou krmnou dávku, součástí které bude už i maso",říká chovatel Jaroslav Jasínek. Základním předpokladem pro úspěšný porod a odchov medvíďat je váha medvědice, měla by během březosti přibrat minimálně 200 kg. Od jara se musí začít přikrmovat rybím tukem, rybami a hovězím masem tak, aby si vytvořila potřebné tukové zásoby pro porod a první měsíce po narození mláďat. Zhruba měsíc před porodem přestává medvědice přijímat potravu a zalézá do porodního boxu. Tuto dobu tráví v brlohu bez kontaktu s chovateli a přijímá jen vodu. Během prvních tří měsíců po porodu se medvědice bez stravy opět dostává na svoji původní váhu cca 400 kg.

Související

Žirafy, ilustrační fotografie

Zoo Brno přišla o svou nejstarší žirafu

Zoo Brno přišla o nejstarší žirafu. Jednadvacetiletou Janette museli utratit poté, co začala mít zdravotní problémy. Zoologická zahrada o tom informovala na sociální síti. 
Brněnská zoo zahrada má v plánu zmodernizovat současný vstup

Zoo Brno se dočká nového vstupu. Přibydou parkovací místa i zázemí pro návštěvníky

Brněnská zoologická zahrada má v plánu modernizovat současný vstup. Ten nevyhovuje zejména kvůli nedostatku parkovacích míst i prostoru pro pěší. Vedení ZOO už více než 20 let usiluje o výstavbu nového vchodu v brněnských Kníničkách, proces je ale komplikovaný, proto se rozhodlo alespoň pro úpravu toho stávajícího. Rekonstrukce by měla být hotová do dvou let.

Více souvisejících

ZOO Brno

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy