Na Klatovsku došlo k vážné nehodě, šest zraněných. Policie řeší sněhovou záhadu

Klatovy - K vážné nehodě došlo dnes ráno u Mochtína na Klatovsku. Při srážce dvou osobních aut utrpělo zranění šest lidí. V místě kolize je takové náledí, že se ani nedá přejít silnice.

Nehoda se stala v 05:32 v části Nový Čestín. "Jeden člověk je zraněný těžce, proběhla resuscitace," řekl velící důstojník krajských hasičů Štefan Livinka.

Zranění byli dva muži a čtyři ženy, lidé ve věku 41 až 62 let. "Jedna žena byla ve velmi vážném stavu převezena na urgentní příjem fakultní nemocnice," řekl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha.

"Dvaašedesátiletý muž ze Sušice jel s vozidlem značky Škoda Fabia od obce Kocourov a při průjezdu pravotočivou zatáčkou vjel do protisměru a čelně narazil do automobilu Ford Mondeo," uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Landmanová. Obě vozidla měla pneumatiky s odpovídající hloubkou dezénu. U obou řidičů byly negativní dechové zkoušky na alkohol.

"Z ničeho nic se na malém úseku objevilo větší množství sněhu, které jinde není. V celém regionu je klid, silnice jsou vymrzlé, sem tam je mlhavo. Nedokážeme si to s policií vysvětlit, z nebe to nespadlo," uvedl dispečer krajské správy a údržby silnic Jiří Slapnička.

Hned vedle Nového Čestína je podle něj sjezdovka Kocourov s umělým zasněžováním. Silničáři mají na nedalekém Bukováku meteostanici, která nikde jinde tak velkou vrstvu sněhu neukazuje. Auta sníh rozjezdila a zmrzl na led.

Hlavní tah Klatovy - Horažďovice - Strakonice, tedy silnice první třídy I/22, je pro kamiony uzavřený.

Související

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie.

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

Více souvisejících

Dopravní nehody

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy