Smrtící smyk, auto napresované do stromu. Z Česka přicházejí zprávy o vážných nehodách

Karviná/Strakonice - V noci na dnešek došla na Karvinsku k vážné dopravní nehodě. Čtyři dívky ve věku od 17 do 19 let a dvacetiletý řidič utrpěli zranění. Vůz zůstal po nehodě na boku, opřený o strom. Dva lidi z něj museli vyprostit hasiči. Smrtelné nehody se staly na Strakonicku a Hodonínsku.

K nehodě došlo v Prostředních Bludovicích, místní části Horních Bludovic na Karvinsku. Událost byla na operační středisko záchranářů nahlášena v 02:08.

"Řidič nepřizpůsobil rychlost stavu, povaze vozovky a svým dovednostem a sjel mimo komunikaci," řekl policejní mluvčí Richard Palát. Doplnil, že výsledek dechové zkoušky na alkohol byl u řidiče negativní.

Všichni zranění byli při vědomí. "Dvě z dívek utrpěly poranění páteře a musely být transportovány na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice, další dvě pak byly ošetřeny se středně závažným poraněním hlavy a záchranáři je předali k dalšímu ošetření na chirurgické ambulanci nemocnice v Havířově," uvedl mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

Osmnáctiletý spolujezdec zemřel po autonehodě, která se stala před páteční půlnocí na silnici III/1734 mezi obcemi Bezděrovice a Paštiky u Blatné na Strakonicku. Stejně starý řidič měl pozitivní test na alkohol. Případ převzali strakoničtí kriminalisté, zahájili trestní řízení kvůli podezření, že se stal trestný čin usmrcení z nedbalosti.

Osmnáctiletý řidič auta Toyota Yaris projížděl mírnou levotočivou zatáčku a nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a technickému stavu namrzlé silnice. "Dostal smyk, který se mu pravděpodobně již nepodařil srovnat, a pravým bokem vozidla narazil do vzrostlého stromu, poté se odrazil zpět na vozovku, kde se vozidlo převrátilo přes střechu zpět na kola a zůstalo stát vlevo mimo vozovku," popsal na webu jihočeské policie mluvčí Milan Bajcura

Při nehodě se těžce zranil osmnáctiletý spolujezdec, který seděl na předním sedadle. Záchranáři ho letecky převezli do českobudějovické nemocnice. "Zde bohužel po třech hodinách prohrál svůj zápas o život," dodal mluvčí.

Pětadvacetiletý řidič osobního vozu narazil v noci mezi Strážovicemi a Kyjovem do stromu, nehodu nepřežil. Nehoda se stala kolem 1:20. "Stalo se to v zatáčce ve stoupání pod horizontem," uvedla mluvčí policie Štěpánka Komárová. Doplnila, že řidič zůstal ve voze zaklíněný. Nyní bude policie zjišťovat, zda řidič před jízdou požil alkohol.

Související

Více souvisejících

Dopravní nehody Moravskoslezský kraj Plzeňský kraj Jihomoravský kraj

Aktuálně se děje

před 8 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy