Na Písecku se srazil náklaďák s osobním autem, zemřeli čtyři lidé

U Drhovle na Písecku se dnes srazily dva vozy, nákladní a osobní. Podle prvních informací od policie zahynuli při havárii čtyři lidé. Nehoda se stala na silnici I/4, která je kvůli tomu v místě nehody neprůjezdná. Při srážce dvou osobních aut u Číhaně na Klatovsku dnes odpoledne zemřeli dva lidé, další tři byli zraněni.

Auta se srazila krátce po 15:00 poblíž křižovatky se silnicí I/20. Příčiny tragické události policisté vyšetřují. "Po příjezdu záchranářů byli v osobním voze dvě ženy a muž bez známek života. Další ženu s mnohačetnými zraněními se podařilo vyprostit, ale během pár okamžiků se její stav zhoršil a přes veškerou pomoc také ona zemřela," uvedla Kafková. Dodala, že nikdo další nebyl při nehodě zraněn.

Podle předběžných informací od policie šedesátiletý řidič nákladního vozu, který jel od Strakonic směrem na Prahu, patrně nedal při odbočování přednost protijedoucímu automobilu Škoda Octavia, v němž cestovali čtyři lidé a boční střet nepřežili.

Při dvou tragických nehodách v Jihočeském kraji v tomto týdnu zahynulo sedm lidí. Tři životy si vyžádala úterní havárie u Hořic na Českokrumlovsku. Dnešní střet na Písecku je jednou z nejtragičtějších nehod v Jihočeském kraji v letošním roce. V srpnu při nehodě u Vodňan rovněž zahynuli čtyři lidé.

Při dnešní srážce dvou aut na Klatovsku zemřeli dva lidé

Při srážce dvou osobních aut u Číhaně na Klatovsku dnes odpoledne zemřeli dva lidé, další tři byli zraněni. Silnice bude v obou směrech ještě několik hodin uzavřená, jsou určené objízdné trasy, řekli dnes ČTK policejní mluvčí Dana Ladmanová a Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

Dva lidé utrpěli zranění, kterým na místě podlehli. Zhruba osmiletou dívku přepravil vrtulník letecké záchranné služby na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice se středně těžkým zraněním. S méně závažnými poraněními převezli záchranáři do téže nemocnice i desetiletého chlapce a sedmdesátiletou ženu.

Při těžké nehodě museli hasiči několik lidí ze zdemolovaných aut vyprošťovat, doplnil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Nehoda se stala na silnici první třídy, na hlavním tahu z Klatov do Strakonic. Doprava je podle informací Ředitelství silnic a dálnic odkláněna v Mochtíně na Hradiště, Kolinec a zpět na silnici 1/22. Stejná objízdná trasa je i v opačném směru.

Dálnici D10 před Prahou dnes na hodinu uzavřela nehoda kamionu

Dálnici D10 dnes uzavřela na pátém kilometru ve směru na Prahu zhruba na hodinu nehoda kamionu. Nikdo se nezranil, havarovaný kamion zřejmě dostal smyk a částečně skončil mimo silnici. Mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel krátce po nehodě ČTK řekl, že dálnice bude po dobu jeho vyprošťování uzavřena. Po 12:30 byl provoz obnoven levým jízdním pruhem, před 14:00 se podařilo provoz obnovit bez omezení.

Havárie se stala kolem 10:00 a kamion blokoval pravý jízdní pruh. Kvůli vyprošťování ale musel být na nezbytně dlouhou dobu uzavřen i zbytek jízdního pásu. Dopravu proto policisté odkláněli na desátém kilometru na Brandýs nad Labem, zpět na dálnici se mohli řidiči vracet na třetím kilometru exitem Radonice.

Podle Gabriela kamion řídil polsky mluvící řidič, což komplikovalo domluvu se záchranáři.

Tragická nehoda u Hořic na Českokrumlovsku má třetí oběť

Tragická dopravní nehoda z úterního večera, při níž u Hořic na Českokrumlovsku zahynuly dvě mladé ženy, si vyžádala třetí oběť. Na následky zranění při havárii zemřel ve středu v nemocnici devatenáctiletý mladík. Policie o tom informovala dnes na svém webu. Všichni, kteří při nehodě zemřeli, cestovali v jednom voze.

Automobil hyundai, v němž byli čtyři lidé, zřejmě nedal přednost nákladnímu automobilu a obě vozidla se srazila. Na místě zahynuly ženy ve věku 17 a 23 let. Také čtvrtý pasažér utrpěl těžká zranění, s nimiž skončil v nemocnici.

Jde o jednu z nejtragičtějších nehod letošního roku na jihočeských silnicích. Tragičtější byla srpnová havárie u Voďnan, při níž zemřeli čtyři lidé. Nehody na jihočeských silnicích si od začátku letošního roku vyžádaly 55 obětí.

Související

Více souvisejících

Dopravní nehody Jihočeský kraj

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

včera

včera

Dohoda, nebo útok na Rafah. Izrael dal Hamásu poslední šanci

Dnes do Izraele dorazila egyptská delegace s cílem znovu rozběhnout jednání o ukončení konfliktu v Pásmu Gazy a propuštění zbývajících izraelských rukojmí, kteří jsou drženi palestinským hnutím Hamás od října loňského roku. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy