Peklo při cestě do Chorvatska. Dopravu komplikují uzavírky i akce

Praha - Pokud se v následujících dnech chystáte vyrazit na dovolenou autem, obrňte se trpělivostí. Nejen v okolních státech totiž dopravu zkomplikují uzavírky či chystané akce.

Podle dopravních expertů ÚAMK se opět dají očekávat kolony směrem k typickým rekreačním místům hlavně směrem do Chorvatska. V některých spolkových zemích Německa, například v Berlíně, Hamburku a Schleswig-Holstein, a v Nizozemsku začínají prázdniny a dovolené. Kromě toho se konají velké akce.

Zavřené dálnice v Německu

Od pátku 22.7. do soboty 23.7. bude uzavřena dálnice A7 ve směru na Hannover mezi exity Rhüden a Derneburg/Salzgitterl. Uzavírka je plánována mezi 22:00 a 6:00 hodinou.

Od soboty 23.7. do neděle 24.7. bude uzavřena dálnice A7 ve směru na Hannover mezi exity Rhüden a Derneburg/Salzgitterl. Uzavírka je plánována mezi 22:00 a 6:00 hodinou.

Od čtvrtka 21.7. do pondělí 25.7. bude uzavřena dálnice A43 mezi exity Kreuz Bochum a Herne-Eickel. Uzavírka začne ve 22:00 hodin a ukončena bude v 5:00 ráno.

Závody GT Masters na Red Bull Ringu v Rakousku

V rakouském městečku Spielberg se od pátku do neděle konají závody ADAC GT Masters. Největší nápor návštěvníků se očekává v neděli a tak počítejte s velmi silným provozem v okolí města a na Pyhrnské dálnici A9.

Grand Prix v Budapešti

Fanoušci motorismu budou tento víkend cestovat do maďarské metropole. Jede se tam tradiční závod Formule 1. Podle dopravních expertů z ÖAMTC se dají očekávat dlouhé kolony u hranic s Maďarském, kvůli hraničním kontrolám.

Salcburský festival

Tento víkend začíná série tradičních festivalů v Salcburku. Očekává se příjezd velkého množství návštěvníků a silný provoz se očekává na všech hlavních příjezdech do města.

Stavba dálnice ve Slovinsku

Ve Slovinsku staví tamní správa silnic novou dálnici A4 mezi městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj. Již minulé víkendy ukázaly, že se tam pravidelně tvoří dlouhé kolony vozidel v obou směrech. Tento trend očekáváme i pro nadcházející víkend.

Související

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče

Sníh a vítr opět komplikují dopravu, kamiony měly problémy i na D1

Sněžení a silný vítr dnes ráno dál komplikovaly silniční dopravu v Česku. Zejména v horských polohách a na Vysočině se tvořily sněhové jazyky. Silnice byly často sjízdné jen s nejvyšší opatrností, k dříve uzavřeným úsekům přibylo několik dalších. Po dvou dnech se ale otevře silnice první třídy z Tanvaldu na Harrachov. Problémy měly hlavně kamiony ve stoupáních, a to i na dálnici D1. Varování meteorologů před sněžením platí ve vyšších polohách zatím do dnešního večera, závěje čekají hlavně v Krkonoších, Jizerských a Krušných horách.
Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče

Sníh a silný vítr i dnes komplikují dopravu, problémy mají hlavně kamiony

V Česku také dnes místy sněží a fouká silný vítr. Tvoří se sněhové jazyky. Silnice jsou ale většinou s opatrností sjízdné, v nižších polohách je na nich místy sníh rozbředlý po solení. V Libereckém kraji zůstává pro kamiony nad 3,5 tuny uzavřená silnice první třídy z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska a pro nákladní dopravu nad šest tun také silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo. V Beskydech platí pro kamiony nad 12 tun zákaz vjezdu na silnici první třídy z Ostravice na Slovensko. Nehody kamionů někde blokují dopravu.

Více souvisejících

dálnice silnice Chorvatsko Německo

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy