Dopravu o víkendu zkomplikují kontroly, na tohle se zaměřují

Praha - Ani tento víkend to pro řidiče nebude na silnicích žádný med. Hustá doprava se dá očekávat v okolí Brna, kde se pojede populární motoristický závod. Komplikace budou i v zahraničí, kde se zdržíte nejen kvůli uzavírkám, ale také kontrolám na hranicích.

"Tento víkend bude dopravu blokovat velká cena silničních motocyklů v Brně, opravy a stavby dálnic a kontroly na hraničních přechodech," upozorňuje Ústřední automotoklub, který sestavil přehled komplikací, na které můžete o víkendu narazit.

Velká cena silničních motocyklů v Brně

Očekáváme silný provoz v okolí silničního okruhu v Brně, ale také na rakouském hlavním tahu z Vídně do Mikulova.

Tunel Gleinalm na dálnici A9 uzavřen

Po požáru autobusu zůstává až do zhruba 5. září obousměrně uzavřen tunel Gleinalm na rakouské dálnici A9. Objízdná trasa je vyznačena a vede po místních silnicích Semmering Schnellstraße (S6) a Brucker Schnellstraße (S35).

Festival v rakouském městě St. Pölten

V rakouském městečku St. Pölten se od čtvrtka do soboty koná velký hudební festival. Největší nápor návštěvníků se očekává již ve středu a odjezd návštěvníků z festivalu bude až v neděli, a tak počítejte s velmi silným provozem v okolí města a na dálnici A1.

Stavba dálnice ve Slovinsku

Ve Slovinsku staví tamní správa silnic novou dálnici A4 mezi městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj. Již minulé víkendy ukázaly, že se tam pravidelně tvoří dlouhé kolony vozidel v obou směrech. Tento trend očekáváme i pro nadcházející víkend.

Uzavírky dálnic v Německu

Od sobotní 6. hodiny ranní se do nedělní 20. hodiny večerní uzavře dálnice A7 mezi exity Gramschatzer Wald - Dreieck Schweinfurt ve směru z Würzburg na Fulda.

Od sobotní 21 hodiny večerní do nedělní 7 hodiny ranní bude obousměrně uzavřena dálnice A7 mezi exity Bockenem - Seesen (Harz).

Kontroly na hranicích způsobují kolony

Kontroly vozidel kvůli migraci způsobují největší komplikace na dálnici A12 na hraničním přechodu Kufstein, dálnici A1 na hraničním přechodu Walserberg nedaleko Salzburgu a dálnici A4 na hraničním přechodu Nickelsdorf. Zdržení tam v dopravní špičce dosahuje několik desítek minut.

Upozornění pro turisty

Státy EU se při silničních i hraničních kontrolách zaměřují také na převoz zbraní. Důrazně nedoporučujeme převážet například nože s délkou čepele nad 10 cm, pepřové spreje, boxery, střelné a sečné zbraně. Pokud policisté nebo celníci podobnou zbraň naleznou, budete mít obrovské problémy a zaplatíte tučnou pokutu.

Související

Dopravní nehoda, ilustrační foto

Na českých silnicích zemře ročně 80 nepřipoutaných lidí

Na silnicích v České republice zemře ročně 80 nepřipoutaných lidí. V tiskové zprávě to dnes uvedla Hana Estefányi z Centra dopravního výzkumu v Brně. Připomněla, že pás zvyšuje šanci na přežití, nepřipoutaní se každoročně významně podílejí jak na množství usmrcených, tak zraněných. Na silnicích v Česku loni při nehodách zemřelo 547 lidí, 2110 se těžce zranilo.

Více souvisejících

Silniční provoz dálnice silnice

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy