Řidiči, buďte opatrní. Přes noc nasněžilo, silnice jsou zledovatělé

Celá ČR - Pokud se dnes vydáte na cesty, dávejte pozor. Na řadě míst v Česku přes noc nasněžilo, silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Řidiči mohou mít potíže v lesních úsecích a horských oblastech.

Ve středních Čechách v noci na dnešek sněžilo, do terénu vyjely sypače. Silnice byly ráno po ošetření sjízdné.  "Vozovky jsou holé, místy jsou mokré po chemickém posypu. Nejvíc jsme zasahovali v okresech Benešov a Příbram. Vozidla se teď vrátila zpátky," uvedl dispečer.

Silnice na Vysočině jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Přes noc místy napadlo několik centimetrů sněhu. Nejsou hlášeny žádné nehody, které by souvisely s počasím. ČTK to řekl dispečer Správy a údržby silnic kraje Vysočina Roman Hubený. "Nejvíce našich vozů jezdilo přes noc na Žďársku a Havlíčkobrodsku, kde napadlo nejvíc sněhu," uvedl Hubený.

Na silnicích v nejvyšších polohách Královéhradeckého kraje leží slabá vrstva uježděného sněhu, která je kryta posypem. Všechny cesty v kraji jsou se zvýšenou opatrností sjízdné.

Dopravu na Jesenicku ráno místy komplikuje mlha. Vozovky navíc místy namrzají, silničáři museli ošetřit například zledovatělou cestu druhé třídy na Rejvízu. Vozovky ve zbylých částech kraje jsou holé, suché či vlhké a sjízdné bez omezení. V Olomouckém kraji platí výstraha před náledím.

Silnice druhé a třetí třídy ve vyšších polohách Vsetínska pokryl v noci asi centimetr sněhu. Na mokrých úsecích níže hrozí námraza. Vozovky ve zbylých částech kraje jsou holé a mokré nebo vlhké. Také ve Zlínském kraji platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před náledím.

Související

Přestavba dvou křižovatek u Úval u Prahy

Přestavba dvou křižovatek u Úval u Prahy

Byla zahájena přestavba stávající křižovatky silnic I/12 a II/101 u Úval. Vedle toho ŘSD přestaví i křižovatku silnic II/101 a III/1214 (ul. Pražská) vedoucí do Úval. Obě křižovatky leží blízko sebe a vzájemně se ovlivňují, proto budou přebudovány na jeden celek. Informaci redakci serveru EuroZprávy.cz poskytlo ŘSD.

Více souvisejících

Silnice doprava Zima

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy