Diskuze: Vklady bank u ECB překročily nový rekord

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vláda ČR.

Vláda rozhodla o změnách pravidel zaměstnávání vybraných osob

Upravit a zpřehlednit podmínky pro zaměstnávání osob se zdravotním postižením či znevýhodněním na chráněném trhu práce je cílem novely zákona o zaměstnanosti a souvisejících zákonů, jejíž návrh projednala vláda na středečním jednání. Zabývala se také návrhem novely zákona o Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. 

před 2 hodinami

Keir Starmer

Starmer, nebo Sunak? The Sun podpořil jednoho z lídrů, průzkumy mluví jasně

Britové zítra rozhodnou o novém složení parlamentu, přičemž mnozí z nich mohou dát i na doporučení ze strany médií. Bulvární deník The Sun poprvé od roku 2005 vyjádřil podporu labouristům, upozornila BBC. Nynější nejsilnější opoziční strana je jasným favoritem voleb, tuto pozici potvrdil i nejnovější průzkum agentury YouGov. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jana Černochová

Česká vojenská pomoc Ukrajině podrobně. Černochová nechala odtajnit seznam

Česko poskytlo od konce února 2022 vojenskou pomoc za téměř 7 miliard korun. Vyplývá to z odtajněného seznamu, jehož zveřejnění umožnila vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS). Veškerý vojenský materiál darovaný ze skladů Armády České republiky byl vždy vládou z bezpečnostních důvodů schválen v utajeném režimu.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Rishi Sunak, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Sunak u voleb doplatí na tragických pět let britské politiky. Průzkumy labouristům přisuzují přes 40 %

Už ve čtvrtek si Britové zvolí nové složení dolní komory parlamentu – Dolní sněmovny neboli House of Commons. Průzkumy předpokládají výrazný úpadek vládnoucí Konzervativní strany a jejího premiéra Rishiho Sunaka. Je to důsledek řady špatných rozhodnutí a nenaplněných slibů za 14 let konzervativní vlády. Na jeho místo zřejmě nastoupí labourista Keir Starmer. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Prezidentská debata CNN: prezident Joe Biden

Bidenův výkon: Výzvy k rezignaci a klesající čísla průzkumů. Co bude s USA?

Na briefingu pořádaném v Bílém domě, který následoval po katastrofální televizní debatě, byla tisková místnost zaplněna do posledního místa. Novináři se zaměřili zpočátku na jedinou otázku: jaký je stav amerického prezidenta Joea Bidena? Každá otázka na mluvčí prezidenta odrážela zájem a obavy veřejnosti a politiků.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

Čínská armáda, ilustrační foto

Si Ťin-pchingův sen o modernizaci armády se rozpadl. Z vrchu dolů je prolezlá korupcí

Čínská armáda je bezpochyby kolos, se kterým není radno si zahrávat, pokud nemáte vojsko o podobné síle. Stejně jako každá jiná státní instituce kdekoliv po světě ale má i největší komunistická armáda své vady – podle nejnovějších zjištění americké stanice CNN se dotkla nejvyšších míst Lidově osvobozenecké armády (PLA) korupční kauza – a to velmi rozsáhlá. Může zabránit snu Si Ťin-pchinga o modernizaci armády do roku 2035.

před 10 hodinami

Izraelská letadla znovu zaútočila na uprchlický tábor, na místě jsou mrtví

Nejméně čtyři oběti si vyžádal izraelský útok na uprchlický tábor Núr Šams, uvedlo v úterý palestinské ministerstvo zdravotnictví podle serveru Times of Israel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy