Vybíráme správnou podlahu. Který materiál je nej?

PR - Je jedno, zda stavíte, nebo rekonstruujete. Základem každého bytu, stejně jako každého domu by měla být zcela jistě kvalitní podlaha. Bez té se dnes jenom velmi těžko obejdeme. Pokud jste aktuálně v situaci, kdy tu správnou vybíráte, podívejme se společně na možnosti, které existují a které se mohou hodit i vám.

Začínáme venkovními prostoryNež se dostaneme do interiérů, podívejme se nejprve na exteriéry. Ano, i ty jsou místem, kde můžeme podlahu využít. Příkladem jsou třeba moderní terasy, které slouží k odpočinku či setkávání s přáteli. Zde by měla jejich podlaha plnit hlavně kvalitativní účely, jako je:

Vysoká pevnost a barevná stálost Odolnost vůči všem povětrnostním vlivům
Dlouhá životnost

Samozřejmostí je, že výběr materiálů je široký. Pokud zmíníme dva, které jasně dominují, začneme dřevem. Určitě je dobrým tipem vsadit na exotické dřeviny, které jsou sice dražší, ale svou kvalitou nezklamou. Chcete-li jít cestou modernější technologie, jsou hitem posledních let dřevokompozitní desky. Ty jsou vytvořeny právě s ohledem na plnění všech výše uvedených požadavků.I v interiérech dominuje především dřevoU dřeva určitě musíme zůstat, a to právě ve chvíli, kdy plánujeme podlahu v našich interiérech. Dnes je totiž materiálem nejvyužívanějším. Důvodů je hned několik. Může to být nejenom dostupnost, ale je to třeba také jeho vzhled. Z hlediska oblíbenosti dominuje jak plovoucí podlaha, tak podlaha klasická dřevěná. Obě varianty mají své pro a proti. Při realizaci nezapomínejte také na jeden důležitý fakt, kterým je kvalitní kročejová izolace. Právě chůze po dřevěné podlaze, zvláště v podpadcích a jiných botách s pevnou podrážkou, může sousedům pod vámi udělat ze života skutečné peklo. Vše je totiž velmi výrazně slyšet. To platí i v patrových rodinných domech, kde je vhodné do kvalitního izolačního podkladu investovat.Jak je to s dlažbou?Ta se pyšní několika pozitivy. Prvním z nich je určitě celková odolnost, která souvisí s pevností a životností. Nevadí jí vlhko, stejně jako ani vyšší teploty. Důležitým pozitivem je také jednoduchá údržba, kdy stačí jakoukoliv nečistotu buď nasucho vysavačem, nebo pomocí vlhkého hadříku snadno odstranit. Právě z důvodu této praktičnosti má dlažba obvykle místo ve třech místech našeho domu nebo bytu. Primárně je to:

Chodba Kuchyně Koupelna

Právě zde totiž bývá podlahová krytina nejvíce náchylná na případné znečištění, stejně jako například na polití. Na to je určitě dobré myslet při plánování. Do koupelny, ale třeba i do kuchyně rozhodně doporučujeme podlahové vytápění. Proč? Jelikož dlažba má i jednu nevýhodu, kterou je právě celková chladnost. Tímto ji lze eliminovat a zároveň využít možnosti dnes velmi efektivního a zároveň ekonomického vytápění objektů.Klasika v podobě PVC podlah nezklameVýše jsme zmínili především ty nejvyužívanější materiály. Při našem výčtu nesmíme zapomenout ani na takové, které byly oblíbené hlavně v minulosti. Jde samozřejmě o linoleum, které v ještě v nedávných letech působilo ne příliš estetickým dojmem. Doba se však změnila a dnes se už můžeme těšit nejenom z bohatého výběru různých barevných variant, ale můžeme se těšit také z toho, že tento typ podlah nabídne i různé dekory, které mohou být k nerozeznání třeba od přírodního dřeva.Kromě vzhledu nesmíme zapomenout anii na další dvě výhody. Tou první je podobně jako u dlažby jednoduchá a rychlá údržba, stejně jako vysoká odolnost. V čem ale bytové PVC podlahy dominují primárně, to je jejich cena. Pokud hledáte řešení, které dobře vypadá a cenově vás zaručeně nezruinuje, je určitě krokem správným směrem. Navíc s jistotou toho, že samotná pokládka také není nic těžkého a může ji zvládnout při dodržení základních postupů i zručný amatér.

Související

7 rizik při registraci domény

7 rizik při registraci domény

Komerční sdělení - Doména představuje důležitou součást obchodní značky. Přesto řada lidí nedbá na její správné zabezpečení. V článku najdete přehled nejčastějších případů zneužití či odcizení domény a doporučení, jak jim předcházet. Aby vaše doména byla skutečně vaše.

Více souvisejících

komerční sdělení Stavebnictví

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 35 minutami

před 40 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 3 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

Ramzan Kadyrov je údajně nevyléčitelně nemocný. Jeho stav je prý beznadějný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy