Chuť spermatu? Pánové, na tyto potraviny před orálním sexem zapomeňte

Praha – Poněkud slané. Lehce nasládlé. Hořké. Docela chutné. Odporné. Ne, díky. To jsou reakce lidí, pokud se jich zeptáte, jak jim chutná ejakulát. Doposud sice nebyla provedena relevantní vědecká studie, která by sledovala souvislost mezi jídlem a chutí spermatu, nicméně ženy a muži v praxi sami vypozorovali, co má vliv.

Dle složení ejakulátu (fruktóza, sodík, hořčík, zinek, vápník, vitamin C, 400 druhů bílkovin) by semeno mělo být mírně slané či nasládlé, popřípadě bez chuti. Někteří muži ho však mají extrémně slané nebo dokonce velmi hořké.

Pijte dostatek vodyMějte na paměti, že ejakulát je složen především z vody. Pokud ji tedy máte v těle nedostatek, nejenže budete mít malý objem semene, ale zhorší se i jeho chuť. Denně byste měli dva až tři litry vody.

Pozor na kofeinJestliže patříte k milovníkům kávy, na vašem ejakulátu to bude znát. Značně zhořkne a nepomůže ani to, že kávu sladíte.

Alkohol, cigarety, drogyTyto tři položky mají negativní vliv na celý organismus, tedy i vaše sperma. Mnoho z nás si před erotickými hrátkami dopřává alkohol, který odbourává zábrany, pokud ale máte v plánu orální sex, vězte, že vaše semeno bude po pár drincích hořké. Semeno hořkne také po některých lécích, jestliže je musíte užívat pravidelně.

Psali jsme: Vědci udělali lechtivý průzkum: Jak lidé reagují na sex na veřejnosti?  

Červené maso a mléčné výrobky jsou tabuPo konzumaci červeného masa (tedy hovězí, vepřové, skopové, husí, kachní či zveřin) je semeno slanější než obvykle. Ejakulát vegetariánů je prý lahodnější, informuje increasespermvolume.com. Jestliže patříte k zarytým masožravců, dejte si před sexem spíše rybu či kuřecí. Totéž platí o jogurtech a sýrech. I po nich bývá semeno slanější.

Zelenina a kořeníKvěták, kapusta, brokolice a česnek podle některých patří k potravinám, které zhoršují chuť spermatu. Nevhodná jsou i silně kořeněná jídla, po nichž ejakulát hořkne.

Co naopak chuť vylepšuje?Semeno bývá sladší po skořici, citrónech a mentolu. Obecně lze říct, že patrně veškeré potraviny s vysokým obsahem fruktózy způsobí, že budete mít sladší ejakulát: švestky, kiwi, borůvky a brusinky. Zvláštní kapitolou je ananasový džus. Po něm je semeno nejen sladší, ale má i výraznější aroma.

Psali jsme: Kde mají ženy největší ňadra? Podívejte se na unikátní mapu  

Věděli jste, že...

Při mužském orgasmu jsou svalové kontrakce tak silné, že semeno vypudí rychlostí kolem 48 km/h, v některých případech až téměř 70 km/h. Ovšem k vajíčku, které je vzdálené pouhých 15 cm, to pak spermiím trvá tři dny. Rychlost ejakulace nemá souvislost s plodností muže. Pro tu je zásadní pohyblivost samotných spermií a kvalita ejakulátu.

Orgasmus a výron semene nemusí nutně proběhnout zároven. Někteří muži mají ejakulaci až několik vteřin po orgasmu. A i když muž z nějakého důvodu není schopen ejakulovat, orgasmus je schopen prožít.

15-20 procent mužů je schopno několikanásobného orgasmus, ovšem jen ten první je provázen ejakulací. Doba, kdy muž po sexu nereaguje na erotické podněty (refrakční perioda), je individuální. Dalšího „čísla" je schopen v rozmezí jedné minuty až jedné hodiny. Záleží na věku, fyzické kondici, ale také na míře vnějších stimulů.

Související

Proč si nechat zkontrolovat hladinu testosteronu v krvi?

Proč si nechat zkontrolovat hladinu testosteronu v krvi?

Nenechte se mýlit, sníženou hladinou testosteronu dnes trpí již muži kolem čtyřicátého roku věku. Na vině je genetická výbava, sedavý životní styl, nadměrný stres či některé léky. Nízká hladina tohoto hormonu pak dokáže pořádně znepříjemnit každodenní rutinu profesního i osobního života.
Ilustrační fotografie

Den otců: Kde se svátek vzal a proč se slaví dnes?

Česko dnes, podobně jako mnoho dalších zemí, slaví Den otců, svátek věnovaný oslavě a uznání otců a otcovských figur ve světě. Jde o příležitost vyjádřit svou lásku, vděčnost a ocenění k mužům, kteří jsou pro děti otcovskou oporou.

Více souvisejících

Muži Pohlavní styk

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy