Letní brigáda Martina Dejdara: Dělá číšníka

Praha - Není to kvůli tomu, že by ho snad jeho herecká profese nedostatečně zaměstnávala, ale kvůli sázce. Se svými spoluhráči z hokejového týmu HC Olymp, který před lety založil, se totiž vsadil, že dá jejich gólmanovi pět gólů z pěti střel. Byť je Martin Dejdar dobrý sportovec, sázku vyhrát nedokázal. A jelikož prohrál, musel, jak slíbil, obsluhovat své spoluhráče Karla Frýda, Miloše Knora, Jiřího Hrdinu a Horsta Siegla celý večer v jejich oblíbené restauraci Dutch Pub.

„Ve filmu "Eliška má ráda divočinu" jsem hrál barmana, před milionem let jsme s Oldou Kaiserem a jeho sestrou měli hospodu Depreso, moje sestra měla kavárnu, několik mých přátel má restaurace. Takže v roli číšníka, výčepáka, nebo barmana, jsem se ocitl už několikrát," řekl s ledovým klidem, když nesl v jedné ruce dva talíře s večeří a v druhé tác s nápoji, Martin Dejdar. S balancováním neměl problém, protože, jak sám říkal, má s roznášením zkušenosti a navíc vyzdvihl i jiné své klady. „Vůbec jsem se toho nebál, myslím, že směle mohu říci, že všechny mé údy jsou šikovné!"

To ale vyvracel jeho kamarád a spoluhráč Miloš Knor, kterého Martin v Dutch Pub také obsluhoval. „Jen dřevák typu Martina Dejdara mohl prohrát takovou sázku. Je to k smíchu. Kdybych se vsadil já, určitě bych vyhrál," dobíral si svého kamaráda oblíbený komik, a pokračoval: „málokdo dokonce ví, že člověka jsem z Martina udělal já. Učil jsem ho, jak vystupovat před kamerou, jak má mluvit, naučil jsem ho i jíst příborem, a myslím, že se mi to docela povedlo. Svou práci, ať už je herec, dabér, nebo číšník, vykonává profesionálně," smál se Miloš Knor a opodál bylo vidět Martina Dejdara, jak se kouká jeho směrem s výrazem "To ti nedaruju, kamaráde!".

Martin se ale opravdu své role číšníka zhostil profesionálně, ale samozřejmě ji doplnil svým typickým vtipem a všichni jeho, ale i ostatní hosté restaurace Dutch Pub, se náramně bavili. Martin je ve svém týmu kapitánem, ale ten večer to byl on, kdo poslouchal, jak kluci z mužstva pískají, a plnil každé jejich přání. S ladností a lehkostí doslova prolétával mezi stoly a svým kamarádům servíroval největší pochoutky: smaženou mozzarellu, smažené jalapeňos, tatarský biftek, farmer burger a hovězí biftek s fazolkami. K tomu servíroval červené víno.

Do Dutch Pub chodí Martin velmi často. „Mám to tu rád, protože tu dobře vaří a cítím se tu dobře. K obědu si dám pivo, a i přesto, že tu točí kolem padesáti holandských a belgických piv, já nejraději volím to krušovické," přiznal milovník zlatého moku Martin Dejdar svou preferenci. To Miloš Knor má mezi pivy širší rozhled: „Pivo mám rád. Nevyhýbám se žádnému a všechny druhy rád zkouším," přiznal. Pro něj byl tedy výčep s téměř padesáti druhy piv úplným rájem.

Tuto vyhlášenou a na Praze 1 velmi navštěvovanou restauraci Martin občas navštěvuje i se svými spoluhráči, protože mají nedaleko kancelář, kde jejich tým sídlí. Občas s ním na oběd zajde právě i Miloš Knor: „S Martinem sem chodím, kdykoliv mě pozve a zaplatí za mě. Tedy bohužel velmi zřídka," a nepopiratelně zdůrazňoval, že je komik tělem a duší a že jeho řeči nelze nikdy brát úplně vážně.

V této restauraci najdete nejen jen speciality mezinárodní kuchyně, nespočet druhů piv, milou obsluhu, příjemné prostředí, ale také tu můžete potkat i Martina Dejdara s celým svým VIP hokejovým týmem, a to dokonce několikrát týdně!

Související

Záběr z pohádky Princezna zakletá v čase.

RECENZE: Princezna zakletá v čase ukazuje českou pohádku v nejlepší formě

Zábavná a neokoukaná. I tak by bylo možné definovat novou pohádku od debutujícího Petra Kubíka. Jedním dechem však můžeme dodat, že chybí zkušenější režie a větší důvěra v diváka. Ovšem i přes některá škobrtnutí se jedná o nejlepší pohádku poslední doby, kterou zastiňuje pouze Strachův Anděl Páně.

Více souvisejících

Martin Dejdar

Aktuálně se děje

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

včera

včera

včera

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy