VIDEO: Šmicer, Chovanec, Siegl. Sportovní legendy mají jasno, koho budou volit

Praha - Vedle herců a zpěváků se k prezidentským volbám vyjadřují také sportovci. Fotbalové a hokejové legendy natočili video, na kterém se jasně postavili za Jiřího Drahoše. Podporu někdejšímu šéfovi Akademie věd ČR vyslovil například fotbalista Vladimír Šmicer nebo hokejista Jiří Hrdina.

„Dřív jsme hráli proti sobě – Sparta, Slávie, Sparta, hokejový Olymp. A teď jsme se sešli, abychom podpořili pana profesora Drahoše. Jeden za všechny, všichni za jednoho,“ říká „mluvčí“ skupiny sportovců, fotbalista Vladimír Šmicer.

Na videu mu sekundují fotbalové legendy Horst Siegl a Jozef Chovanec, bývalý hokejista Jiří Hrdina a herec a amatérský sportovec Martin Dejdar. „Dříve rivalové, dnes spojenci. Jeden za všechny, všichni za Drahoše! Pánové, moc Vám děkuji za podporu!“ ocenil jejich slova prezidentský kandidát Jiří Drahoš.

Video například okomentoval a sdílel i vodní slalomář a kajakář Vavřinec Hradílek. „Dobře Šmíca a spol! Kdo další ze sportovců? Pojďte !!!!" okomentoval jejich slova. I on se v minulosti k politice vyjadřoval. Před prvním kolem naznačil, že by si za prezidenta přál právě Drahoše, nebo textaře a producenta Michala Horáčka.

I proto Drahošův postup do druhého kola náležitě ocenil. „Veliká gratulace především Jiřímu Drahošovi ale také pánům Michal Horáček, Marek Hilšer a Pavel Fischer. Dokázal bych si všechny představit jako prezidenty. Pane profesore, teď hodně štěstí a sil,“ vzkázal prostřednictvím sociálních sítí Hradílek.

Apeloval také na své příznivce, aby se jako dobrovolníci zapojili do Drahošovy kampaně. „Je třeba bojovat, avšak rozumem a slušností čelit těm lžím a pomluvám. Nezlobte se, že obtěžuji, ale pokud rádi aktivně přispějete, přidejte se do skupiny dobrovolníků a pomozte tak v těžké zkoušce dezinformační války. #drahosnahrad. PS pro trolly: Já jest také dobrovolník,“ uvedl na facebooku.

Do kampaně svými výzvami zasáhl také například silniční cyklista Leopold König, který na voliče apeluje, aby si před volbami vše dobře rozmysleli. Poukazuje například na chování Miloše Zemana. „To, že momentální rezident je jaký je, je fakt, se kterým až do voleb nic nenaděláme (naštěstí jsou za rohem), byl demokraticky zvolen a nikdo by za to neměl být hanoben, nálepkován nebo označován za prase či vesňana. Lidé, kteří ho volili proto měli své důvody. Ovšem co nastalo po jeho zvolení, zklamalo nejednoho jeho voliče a vyslechl jsem spoustu lidí co mu dali šanci a tu už prý od nich podruhé nedostane a to z jediného důvodu. Tím důvodem je jeho naprostá nevyzpytatelnost, se kterou vykonává funkci prezidenta. Ano tu funkci, která by měla v lidech probouzet to dobré já. Ne to zkažené, negativní a prohnilé se kterým občas bojujeme my všichni...“ uvedl sportovec, který v prvním kole podpořil Michala Horáčka.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie,

Po zvolení nového trenéra národního týmu skončila Sportovní rada v čele s Vladimírem Šmicerem

Jen krátce po oznámení Fotbalové asociace ČR (FAČR), že se novým trenérem reprezentace stává Ivan Hašek, přišla ze Strahova nečekaná zpráva o konci celého poradního orgánu zvaného Sportovní rada, v jehož čele stál bývalý fotbalový reprezentant Vladimír Šmicer. Zprávu o jeho rezignaci vzal asociační výkonný výbor na vědomí a bude se celou záležitostí zabývat na svém dalším zasedání. Samotná Sportovní rada FAČR pak přišla s vysvětlením, proč se k tomuto radikálnímu kroku rozhodla. Tím nejhlavnějším důvodem byly neshody s vedením českého fotbalu.
Šmicer, Vladimír

Bývalí reprezentanti vyzývají k fotbalové revoluci. Šmicer a spol. cílí na okresy

Téměř měsíc po zatčení místopředsedy Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romana Berbra, jenž byl obviněn nejen z ovilvňování výsledků zápasů druhé a třetí ligy, ale i z defraudace peněz Plzeňského krajského fotbalového svazu, přičemž spolu s ním bylo policií obviněno dalších 19 lidí z fotbalového prostředí, se nejnovější kauza českého fotbalu nikam zásadněji nepohnula a tak bývalí reprezentanti v čele s Vladimírem Šmicerem založili iniciativu za změnu poměrů v českém fotbale. Ke Šmicerovi se přidal třeba bývalý generální sekretář FAČR Rudolf Řepka či zmiňovaní bývalí reprezentanti Milan Baroš a Jan Koller.

Více souvisejících

Vladimír Šmicer Jiří Drahoš prezidentské volby 2018 Jozef Chovanec (fotbalový trenér) Martin Dejdar Vavřinec Hradilek (kajakář) Leopold König (cyklista)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy