Princ Harry: Lituji, že jsem o smrti své matky nemluvil dřív

Londýn - Princi Harrymu, který je pátým následníkem britského trůnu, bylo jen 12 let, když v Paříži v roce 1997 tragicky zahynula jeho matka princezna Diana. Prince prý mrzí, že o její smrti dlouho nebyl schopný hovořit.

Jednatřicetiletý princ v otevřeném rozhovoru, který se konal v Kensingtonském paláci v rámci charity pro duševně nemocné, promluvil o smrti své matky. Mladší bratr prince Williama hovořil s Rio Ferdinandem, bývalým fotbalistou a hvězdou klubu Manchester United. Princ popsal, jak se cítil bez matky a s čím se potýkal během dospívání. Rozhovor zveřejnila televizní stanice BBC.

"Je v pořádku, že trpíte, pokud o tom mluvíte. Není to slabost. Slabost je mít problém, neuvědomovat si ho a neřešit to," uvedl. "Spousta lidí si myslí, že pokud máte práci, finanční bezpečnost, rodinu, dům, všechny tyto věci, že to je vše, co potřebujete, a že se pak naprosto v pohodě se vším vyrovnáte," dodal.

"Klíčovým poselstvím dneška je, že každý člověk může mít duševní problémy. Ať už jste členem královské rodiny, voják, sportovní hvězda - týmová nebo individuální, ať už jste řidič dodávky, matka, otec, nebo dítě. Na tom opravdu nezáleží, každý může trpět," svěřil se princ.

Princ Harry údajně poukázal na to, že i bývalá fotbalová hvězda Rio Ferninad trpí, i když vlastní luxusní dům a drahá auta, protože přišel o ženu a matku svých dětí. "Říkat někomu, že musí být v pohodě, protože je zabezpečený, je úplně nesmyslné," uvedl princ pro BBC.

Psali jsme:
Princ Harry na testech HIV: Vyšetření včetně výsledku vysílal online
 

"Prošel si různými etapami ve svém životě, které čekají i mé děti. Některé jeho zážitky jsou pro mě obohacující a v mnoha ohledech poučné, vím co mohu očekávat," řekl BBC Rio Ferdinand, kterému manželka zemřela loni v květnu na rakovinu.

Charitativní akce organizace Hlavami u sebe (Heads Together) se zúčastnila řada slavných sportovců, mezi kterými nechyběla ani bývalá britská dráhová cyklistka Victoria Pendletonová a mistr Evropy z roku 1998, sprinter Iwan Thomas. Organizaci založil princ Harry společně se svým bratrem Williamem a jeho ženou Kate, aby sjednotili přední organizace v zemi.

Související

Více souvisejících

Princ Harry Lady Diana Velká Británie

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy