Ve filmu Babovřesky 2 se objeví i pět hokejistů. Jaké bylo natáčení brankáře Kováře ?

Jižní Čechy – Před pár týdny skončilo natáčení druhé dílu filmu Babovřesky Zdeňka Trošky. Ve filmu se objeví i pět současných špičkových hokejistů. Jakuba Kováře, který je jedním z nich, jsme se zeptali na několik otázek k natáčení, ale i k přesunu extraligového hokejového týmu z Českých Budějovic, kde několik let působil, do Hradce Králové.

S dalšími čtyřmi hokejisty hrajete v druhém dílu Troškova filmu Babovřesky. Jak jste se dostal do hledáčku pana Trošky?

Loni mě kolega Zdendy pozval na natáčení prvního dílu Babovřesek, tam jsme se seznámili, nakonec dostali klucí nápad, že nás obsadí do filmu.

Díky tomuto filmu jste si vyzkoušel, jaké by bylo být hercem. Bavila by Vás taková práce? Chtěl byste si zahrát ještě v nějakém dalším filmu a třeba i větší roli?

Bylo skvělý si to vyzkoušet, hrozně rád jsem poznal, jak to během natáčení chodí, jak celý štáb funguje. Nevím, jestli bych na to vůbec měl, hrát nějakou větší roli, přece jen herci nechodí na filmové školy jen tak pro nic za nic.

Jaká byla spolupráce s panem režisérem Troškou?

S celým štábem se spolupracovalo parádně.

Téměř celou dosavadní hokejovou kariéru jste strávil v Českých Budějovicích. Klub se nyní stěhuje do Hradce Králové. Za ty roky musíte být patriotem klubu v Českých Budějovicích. Budete se snažit nějak pomoci, aby se klub zase vrátil zpět?

Ono není komu pomáhat, v Budějovicích žádný klub nezůstal. Ono ani není jak pomáhat, psát do novin, jaký jsem srdcař, že mě to štve a že se musí něco dělat, aby se tu hokej zase začal hrát je sice krásný, ale k ničemu. Jediný, co vrátí hokej do Budějovic, jsou peníze a ne řeči a články v novinách.

Teď odcházíte do KHL. Byl důvodem i přesun klubu?

Přesun nebyl důvodem, tohle se mě vůbec už netýkalo. Já věděl už 2 roky, že po téhle sezoně odejdu.

Měl jste řadu nabídek, proč jste se rozhodl právě pro klub Avtomobilist Jekatěrinburg a nenechal jste se zlákat NHL? Hrál v tom roli také fakt, že Váš bratr Jan také míří po letošní sezóně do KHL do klubu Metallurg Magnitogorsk?

Právě proto, že jsem se nechal zlákat nabídkou z Jekaterinburgu, jsem neodešel jinam. To nemělo žádný vliv, jsme sice bráchové, ale kariéru si musíme budovat každý sám. Možná až na stará kolena se někde jednou spojíme.

Jakub Kovář (24) je českým hokejovým brankářem, který byl i na dvou světových šampionátech, jež skončili pro českou reprezentaci bronzem (2011 a 2012). V posledních letech byl klubovou jedničkou v týmu HC Mountfield. Po letošní sezóně odchází do KHL do týmu Avtomobilist Jekatěrinburg. Jeho bratr je Jan Kovář, který hrál za HC Škoda Plzeň a nyní odchází rovněž do KHL do Metallurg Magnitogorsk.

Související

Brankářskou trojku Kováře nahradí na MS Francouz

Brankářskou trojku Kováře nahradí na MS Francouz

Praha – Jakub Kovář, který v nejvyšší české hokejové soutěži obléká dres Českých Budějovic, přijde o letošní mistrovství světa. Onemocněl hnisavou angínou a své místo musel přepustit Pavlu Francouzovi z Litvínova.

Více souvisejících

Jakub Kovář Zdeněk Troška

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 6 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 7 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy