Voldánová překvapila v přímém přenosu: V Událostech končím!

Praha – Dnes naposled se moderátorka zpravodajství České televize loučila s diváky v závěru hlavní zpravodajské relace Události. Po osmnácti letech působení v Událostech a více než dvaceti letech ve zpravodajství se Jolana Voldánová rozhodla vykročit do nové etapy svého profesního života. V Událostech ji nahradí Daniela Písařovicová.

Jedna z nejvýznamnějších tváří televizního zpravodajství, čtyřnásobná vítězka divácké ankety TýTý v kategorii zpravodajství, oblíbená moderátorka hlavní zpravodajské relace České televize Jolana Voldánová se rozhodla své dlouholeté působení ve zpravodajství ukončit a v rámci svého profesního života začít kapitolu novou.

„K tomuto rozhodnutí jsem postupně spěla několik let. Ve své profesní kariéře televizního zpravodajství se mi podařilo dosáhnout pomyslného vrcholu, svou práci jsem měla a stále mám velmi ráda, ale cítím, že nazrál čas posunout se ještě někam dál. A přestat se má právě v tom nejlepším," říká zkušená televizní moderátorka Jolana Voldánová, která je dlouhodobě spjatá s veřejnoprávní televizí. S Českou televizí by ráda spolupracovala i nadále. „Nejprve si ale po osmnácti letech dopřeju volné léto se svými dětmi a rodinou. Potom bych chtěla začít pracovat na novém formátu pro Českou televizi," doplňuje.

„Jolana Voldánová je pro mě ikona veřejnoprávního zpravodajství, stoprocentní profesionálka, mimořádná osobnost z hlediska profesního i lidského. Velkou měrou se zasloužila o vstřícné přijetí nové podoby Událostí ze strany diváků. Jsem rád, že spojení Jolany Voldánové s Českou televizí, ač v trochu jiné podobě, bude trvat i nadále," říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Jako ředitele zpravodajství mě odchod tak špičkové profesionálky, a bez nadsázky jedné z nejsilnějších tváří zpravodajství vůbec, netěší. Ale lidsky Jolanině kroku úplně a zcela rozumím a vážím si ho. Navíc to není krok, který by znamenal, že naše spolupráce jednou provždy končí - naopak se velmi těším, že se v budoucnu budeme setkávat a spolupracovat nad novými projekty ČT," říká Zdeněk Šámal, ředitel zpravodajství a publicistiky České televize.

Jolana Voldánová je velmi zkušenou televizní zpravodajkou, pracovala jako redaktorka, reportérka, parlamentní zpravodajka, zúčastnila se i mnoha zahraničních cest s klíčovými politiky, mezi ty nejvýznamnější patřil Václav Havel. V redakci zpravodajství České televize pracuje od roku 1993, působila v Denních zprávách a Večerníku, později moderovala komentovanou „21", od roku 1995 moderuje Události a Události Plus a stává se jednou z hlavních tváří veřejnoprávního zpravodajství.

Díky profesionálnímu a důvěryhodnému projevu si brzy získala vysokou diváckou přízeň. V letech 1998, 2005, 2006 a 2010 se umístila na prvním místě v anketě TýTý v kategorii Osobnost TV zpravodajství. Kromě toho má na svém kontě také cenu Novinářská křepelka za významný žurnalistický počin novináři do 33 let.

Trio moderátorů Událostí – Marcelu Augustovou, Anetu Savarovou a Jakuba Železného – doplní po Jolaně Voldánové redaktorka a moderátorka České televize Daniela Písařovicová. S Českou televizí spolupracuje od roku 2004, je moderátorkou Studia ČT24, moderuje též Interview ČT24 a mimořádné vysílání v případě významných politických a společenských událostí. Za rok 2010 byla oceněna cenou TýTý v kategorii Objev roku.

„Velice si vážím důvěry a šance, kterou mi tímto vedení ČT dalo. Tuto příležitost vnímám jako velkou výzvu, při které se budu snažit zúročit všechny svoje dosavadní zkušenosti," říká Daniela Písařovicová.

Související

Jolana Voldánová Rozhovor

Sčítání ovlivní i dobu dojezdu záchranky. Internetovou formu zvládnou i senioři, říká Voldánová

ROZHOVOR – Apeluje na národ, aby nepodcenil údaje zaslané Českému statistickému úřadu (ČSÚ), který má v gesci letošní sčítání lidu, domů a bytů, jež započne o půlnoci z pátku na sobotu. A to on-line formou. Tisková mluvčí Sčítání 2021 Jolana Voldánová tvrdí, že vyplněné formuláře jsou klíčové pro budoucnost populace. „Fakt, že vyplníte sčítací formulář, bude mít vliv na skutečnost, jestli budete mít kam vodit svoje děti do školky, zda k vám bude jezdit autobus, za jak dlouho k vám přijede záchranka, anebo jestli pro vás jednou bude místo v domě s pečovatelskou službou,“ říká v další části rozhovoru pro EuroZprávy.cz Jolana Voldánová.

Více souvisejících

Jolana Voldánová Česká televize

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

včera

WSJ: Putin pravděpodobně nenařídil vraždu Alexeje Navalného

Podle amerických zpravodajských služeb není pravděpodobné, že prezident Ruska Vladimir Putin osobně nařídil útok na opozičního vůdce Alexeje Navalného. Uvedl to deník The Wall Street Journal (WSJ). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy