Martin Dejdar bavil na křtu kalendáře

Praha - Radši než zeleninu, rýži a luštěniny si Martin Dejdar dopřeje pořádný kus bůčku, krkovičky nebo šunky. K masu obecně má Martin velmi pozitivní vztah, a když ho spojil se svým smyslem pro humor, postaral se na křtu nového kalendáře firmy LE&CO o zábavu všech přítomných.

Kalendář firmy, která vyrábí šunku, a ve kterém se objevuje Martin Dejdar společně s Jitkou Čvančarovou a Davidem Svobodou, byl pokřtěn hlavními aktéry opravdu velmi chutně. Místo tradičního šampaňského se kalendář tematicky posypal nakrájenou šunkou. Šunka nakrájená na kostičky se přichytávala na jednotlivé listy, a tudíž kalendář voněl a dokonce i chutnal jako šunka. Masorád Martin Dejdar asi špatně pochopil, že se má šunka sypat na kalendář a nasypal si ji přímo do pusy. Grimasy, které dělal, když mu ostatní řekli, jak měl správně kalendář pokřtít, byly k popukání. „Tohle je teprve můj pátý kalendář, ale rozhodně je zatím ze všech nejchutnější," oblizoval se Martin Dejdar.Kalendář firmy LE&CO přišla pokřtít i Jitka Čvančarová, která je patronkou občanského sdružení DEBRA a kdykoliv může své jméno spojit s pomocí dětem s nemocí motýlích křídel, neváhá a jde do toho. „Při rozhodování, zda přijmu nabídku focení do tohoto kalendáře, pro mě byl stěžejní fakt, že firma LE&CO přislíbila peněžní dar právě Debře. Jejich podpory si moc vážím, jelikož díky tomu může naše sdružení pomoci dalšímu konkrétnímu pacientovi. Děti s touto smrtelnou nemocí potřebují pomoc v každém okamžiku," poděkovala Jitka Čvančarová. LE&CO každým rokem při křtu kalendáře věnuje 100.000,- Kč na dobročinné účely. Letos tuto částku firma rovným dílem rozdělila mezi občanské sdružení Debra a občanské sdružení Dobrý skutek. Za Dobrý skutek převzala šek Lucie Křížková Váchová, vítězka MISS ČR 2003. Předání šeků, ale i celý křest moderovala Zora Kepková-Hejdová.Kalendář se fotil na mnoha zajímavých místech a díky precizní práci fotografa Jaroslava Urbana vypadají výsledné fotografie naprosto úchvatně. Stanislava Červinková z firmy LE&CO nadšeně přiznala: „Lidé už se chodí ptát do různých prodejen, kam dodáváme šunky a šunkové speciality, kdy už budou viset nové kalendáře a zda se budou dát koupit. Už se to začíná stávat pomalu tradicí." Firma LE&CO všem svým zákazníkům do nového roku na křtu popřála, aby byl jejich rok plný dobrého jídla, zdraví a aby společně s novým kalendářem zažili alespoň trochu adrenalinu. Na konci roku 2014 pak všichni mohou oslavit odchod starého roku stejně, jako to udělal Martin Dejdar: „S částí mého šunkového honoráře jsme slavili dokonce i letošního Silvestra. Všichni přítomní kamarádi si pochvalovali, že jsem tentokrát měl skvělou a chutnou práci."

Související

Záběr z pohádky Princezna zakletá v čase.

RECENZE: Princezna zakletá v čase ukazuje českou pohádku v nejlepší formě

Zábavná a neokoukaná. I tak by bylo možné definovat novou pohádku od debutujícího Petra Kubíka. Jedním dechem však můžeme dodat, že chybí zkušenější režie a větší důvěra v diváka. Ovšem i přes některá škobrtnutí se jedná o nejlepší pohádku poslední doby, kterou zastiňuje pouze Strachův Anděl Páně.

Více souvisejících

Martin Dejdar

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 59 minutami

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

před 1 hodinou

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

před 3 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 6 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

před 20 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy