Top kosmetika: Býčí sperma, šnečí sliz, vaření brouci

Praha - O nejrůznějších krémech a dalších kosmetických produktech jejich prodejci tvrdí, že 100% fungují. O tom se dá polemizovat, ale pokud se je rozhodnete používat, asi byste si neměli zjišťovat, z čeho jsou. Nebo raději ano? Informuje o tom ona.idnes.cz.

Ženy touží po krásné, svěží pleti. Aby jí dosáhly, mají na výběr širokou paletu krémů. O tom, z čeho jsou složené, však zákaznice mnohdy nemají ani tušení. Kdyby to věděly, možná by si rozmyslely, zda se jimi natírat.Zmrzlina z brouků a šnečí slizVyzývavě rudé rty vždycky přitáhnou pozornost okolí. Aby této barvy výrobci kosmetiky dosáhli, vydávají se doslova na lov.Ve Střední a Jižní Americe žije na kaktusech malý brouk - nopálovec karmínový. Jeho samička se živí červenými květy těchto rostlin. Brouci se chytají, házejí do hrnců s vroucí vodou a vaří. Poté se dají vysušit a jejich seschlá tělíčka se rozemelou. Slouží jako přísady do rtěnek, stínů, ale také k dobarvení marmelád, jogurtů nebo i zmrzlin.Dalším zaručeným "chytákem" je sliz, který vylučují šneci a slimáci, když se někam plazí. Ten pomáhá proti akné. Přišel na to podle serveru ona.idnes.cz chilský biolog Bascunan. Založil si v roce 1980 šnečí farmu a brzy zjistil, že sliz, který pracovníkům zůstával od hlemýžďů na rukou, pomáhá hojit rány a ruce jsou po něm jemnější. Pozdější klinické studie prokázaly, že má skutečně hojivé účinky.Mazat se přepáleným olejem?!Olej, který na pánvi zbude po smažení, nevypadá nijak lákavě. Nikoho by asi nenapadlo mazat se s ním. Podle vědců kuchyňský olej obsahuje činidla, která jsou i v petroleji a ohrožují vodní živočichy. Naopak pro lidi by prý mohlo jít o jedinečný a dosud nevyužitý regenerační přípravek.V kosmetickém průmyslu se využívají i kolibříci. Ne však jejich duhová peříčka, ale exkrementy. Prý osvěží pleť a dodají jí porcelánový lesk. Přišla na to kosmetička Shizuka Bernstein, která zjistila, že se práškem z kolibřích výkalů mazaly japonské gejši, aby si ošetřily pleť. Nanášely si na ni jedovatou bílou barvu a kolibří "produkty" jejich tváři opět dodávaly svěžest, zdraví a lesk. To všechno díky látce guanin, která je v nich obsažená."Kolibří" proceduru si podle serveru ona.idnes.cz můžete dopřát v New Yorku, kde ji výše zmíněná kosmetička nabízí za 180 dolarů. Maska přitom nezapáchá, naopak voní po rýži.Býčí sperma, hadí jedKam si asi tak aplikovat býčí sperma? Tentokrát nejde o krém na obličej ani na jiné partie. Jeden londýnský kadeřnický salon ho přidal do vlasových produktů a v roce 2007 na ně lákal zákazníky. Nebo spíš zákaznice. Výrobky pořád nabízí, protože "výživné proteiny, které sperma obsahuje, dodají vlasům lesk, který žádný jiný produkt nedokáže," cituje ona.idnes.cz.Další zvláštní přísadou je hadí jed. Je známo, že botoxový jed se dá vpichovat pod kůži, aby vyhladil vrásky. Jed z hadích zubů se přidává do krémů proti vráskám. Jeho účinnost prokázali švýcarští vědci, kteří ve svém výzkumu zjistili, že jed z hadích zubů je v boji proti vráskám účinnější než všechny ostatní produkty.Zvířecích a dalších podivných přísad, které se objevují v kosmetických přípravcích, je ještě celá řada. V lacích na nehty například často bývá perleťová látka z rybích šupin a na poškozenou pleť je zase možné použít morek z kuřecích kostí.

Související

Ilustrační foto

Co s vlasy v době koronaviru: Stříhat, či nestříhat?

"Myslela jsem, že si vlasy udělám sama, ale to by byla katastrofa, tak jsem si je nechala ostříhat," uvedla chicagská starostka poté, co z indiskrétních fotografií vyšla pravda najevo. Lori Lightfootová tak přiznala, že se uchýlila k tomu, co je v časech koronaviru privilegium, píše agentura AFP.

Více souvisejících

Krása

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy