Příznivci no-kidding: zakažte harantům chodit do supermarketů!

Praha - Děti jsou podle nich haranti, matky chodící dělohy bez mozků a laktačky. I u nás se čím dál víc lidí přidává do takzvaných no-kidding klubů, které sdružují bezdětné. Informuje o tom iDNES.cz.

Historie těchto klubů není příliš dlouhá. První založil Kanaďan Jerry Steinberg v roce 1984. Plánoval sdružit v něm ty, kteří nemají děti a ani je mít nechtějí. Tvrdil, že pro členy klubu nejsou děti tabu, ale nejsou předmětem jejich zájmu.Podobné kluby se začaly zakládat po celém světě a jejich móda došla i k nám. Sdružují se v nich ti, kteří sdílejí jejich hlavní myšlenku - nechtějí mít děti. Podle autorky českých stránek no-kiding, která vystupuje pod přezdívkou Nika NoKidding, je to pro ně oáza klidu. Ti, kteří nechtějí mít děti, se kvůli tomu často cítí být diskriminovaní.Stoupenci jsou i radikální"Dále k nám chodí fence-sitters, tedy lidé, které rodičovství sice vůbec neláká, ale ještě se zcela nerozhodli zůstat dobrovolně bezdětní a balancují tak mezi oběma možnostmi. A pak je tu skupinka našich příznivců, kteří sice sami děti mají, ale přiklánějí se k našim názorům, například je rozčilují cizí rozmazlené děti a takzvané zasloužilé matky a otcové, kteří si myslí, že rodičovství je nějaká zásluha a cítí se být nadřazení nad bezdětnými. Výroky provokatérů mažeme. Můj web má být oáza po dobrovolně bezdětné a názorově spřízněné, nikoliv prostor pro internetové sprosťáky," říká pro iDNES.cz.Příznivci však podle ní nejsou sobci nebo kariéristi. Jsou prý stejnou menšinou jako třeba homosexuálové. "Přála bych si, aby naše menšina začala být mezi lidmi více respektována. Aby přestalo to neustálé spojování dobrovolné bezdětnosti s kariérismem, sobectvím a pohodlností. To jsou samostatné vlastnosti, které s dobrovolnou bezdětností nesouvisí," cituje ji iDNES.cz.Členové však nejsou jen utlačovanou mírumilovnou menšinou. Podle komntářů na jejich webových stránkách je znát, že někteří se radikálně staví proti mateřství i dětem obecně. Názory, že matky jsou laktačky či chodící dělohy bez mozků, nejsou nijak výjimečné. O dětech zase říkají, že jsou to haranti a parchanti. Rodiče jsou podle mnohých "beedeři", neboli chovatelé dobytka.Zakažte dětem vstup do marketů!Vulgární nejsou jen jejich názvy pro matky a děti. Příznivci požadují také zákaz vstupu dětí do různých veřejně přístupných míst. Chtěli by jim zakázat chodit do supermarketů či veřejných bazénů.Rodičům, kteří vozí v autě dítě, by zase zakázali řídit. Odsuzují i matky, které požádají o pomoc s kočárkem, když například nastupují do autobusu nebo tramvaje."Je vždy jednodušší vidět černobíle, a tedy radikálně, než se snažit postihnout všechny odstíny problému. To se však týká kterékoli oblasti lidského života," cituje iDNES.cz psycholožku Marcelu Vojířovou.

Související

Hnutí ANO

ANO chce prosadit změny v čerpání mateřské. I kvůli nižší porodnosti

Místo peněžité pomoci v mateřství hnutí ANO navrhuje zavést mateřský příspěvek, který nahradí plnohodnotný výdělek z období těhotenství a mateřství. Výdaje státního rozpočtu se ale podle návrhu zákona nezmění, protože MPSV může přesunout peníze alokované na rodičovský příspěvek. Dětí se totiž rodí méně, navíc nepříjemné problémy zažívají matky coby OSVČ, které na mateřskou nedosáhly. 
Olga Richterová (Piráti)

Piráti připravili balík opatření ohledně koronaviru, vláda má víc motivovat zdravotnice na mateřské

Vláda by podle Pirátů měla vést evidenci průměrné doby trasování kontaktů. Apelují také na důsledné dodržování takzvaného home office ve státní správě. Kabinet by podle opoziční strany měl také motivovat zdravotníky a zdravotnice na mateřské nebo rodičovské dovolené, kteří by se zapojili do zvládání koronavirové epidemie. Piráti navrhují 15.000 až 20.000 korun měsíčně při alespoň tříčtvrtečním úvazku.

Více souvisejících

mateřská ženy

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 41 minutami

Andrzej Duda, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Zelenskyj chce od summitu návrh míru, který se představí Moskvě

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu na probíhajícím mírovém summitu ve Švýcarsku řekl, že Rusku předloží návrh na ukončení války, na němž se shodne mezinárodní společenství. Neprozradil však, zdali by sám jednal s ruským protějškem Vladimirem Putinem.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Euro 2024: Na úvod fotbalového ME domácí Němci deklasovali Skoty 5:1

Lepší začátek evropského šampionátu si domácí německá fotbalová reprezentace nemohla přát. V úvodním zápase turnaje si poradila s neškodnými Skoty, kterým nepomohla ani mohutná fanouškovská podpora v Mnichově. Do karet Němcům hrál i fakt, že od konce prvního poločasu hráli Skotové o deseti lidech. Po prvním poločase už prohrávali 0:3, přičemž ve druhém poločase inkasovali další dvě branky. Ostrované si udělali radost jedinou brankou, která byla navíc ještě vlastní, když se nešťastně trefil Rüdiger. Byla to však jediná kaňka na bezchybném německém výkonu.

včera

Paul Rusesabagina

Hrdina Hotelu Rwanda slaví sedmdesátiny. Poslední roky ale protrpěl

Rwandou před třiceti lety zmítalo násilí, které připravilo o život stovky tisíc lidí. Kulaté sedmdesáté narozeniny slaví v sobotu 15. června muž, který během genocidy zachránil 1 268 lidských životů. Paul Rusesabagina je bývalý hotelový manažer, jehož činy byly mezinárodně oceněny. V posledních letech se však v rodné zemi stal terčem vládnoucích struktur. 

včera

včera

včera

včera

Jak jednou skončí válka na Ukrajině? Scholz nevěří, že Putin myslí své návrhy vážně

Země skupiny G7 se na červnové schůzce nezabývaly řešením války na Ukrajině. Podle německého kancléře Olafa Scholze je totiž zřejmé, že ruský prezident Vladimir Putin nemyslí své mírové návrhy vážně. Na Scholzovo vyjádření upozornila agentura Reuters.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy