Do Prahy míří rodinná show Putování s dinosaury

Praha - Pražská O2 Arena bude od středy hostit velkolepou rodinnou show nazvanou Putování s dinosaury, kterou budou moci zájemci navštívit až do 21. února. Agenturu Mediafax o tom informoval Petr Novák z pořádající společnosti Live Nation.

Návštěvníci budou moci zhlédnout několik modelů dinosaurů v životní velikosti. Představení Putování s dinosaury mělo v roce 2007 světovou premiéru v australském Sydney, odkud se po velkém úspěchu přesunulo na turné po Spojených státech amerických.

"Dinosauři jsou úžasní a hlavně jsou vyrobeni v životní velikosti, takže se vejdou opravdu jen do velkých hal. Je to prostě přestavení za deset milionů liber nebývalé velikosti a kvality, které pobaví jak mladé, tak starší ročníky. Věříme, že jsme skutečně vytvořili nový žánr zábavy a doufáme, že nám tento styl show ještě nějakou dobu vydrží," uvedla Carmen Pavlovicová, generální ředitelka australské produkční společnosti The Creature Production Company.

Zábavná show Putování s dinosaury vychází ze stejnojmenného seriálu televizní stanice BBC, který na celém světě vidělo více než 700 milionů diváků. Tým 50 techniků a umělců vytvořil modely živočišných druhů, mezi nimiž nechybí Tyranosaurus Rex, Plateosaurus, Allosaurus nebo Stegosaurus. Vyvrcholením celé show bude nástup Brachiosaura, který je vysoký 11 metrů a široký 17 metrů.

Představení bude zahájeno rozdělením pevniny na jednotlivé kontinenty, po něm bude následovat pohled na formování oceánů a krajiny. Show následně vylíčí vývoj dinosaurů až po jejich vyhynutí v návaznosti na klimatické změny.

V tuto chvíli je na akci prodáno více než 60 tisíc vstupenek, což je vůbec největší počet na reprízovanou akci v dějinách O2 Areny. Kvůli obrovskému diváckému zájmu agentura Live Nation přidala jednu nedělní show a diváci tak za pět dní zhlédnou devět představení.

Související

Více souvisejících

Dinosauři

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy