Útočnice s kyselinou v Plzni byla obviněna. Má omluvitelné pohnutky, tvrdí policie

Plzeň - Žena (46), která v sobotu dopoledne v plzeňském nočním erotickém klubu polila několik lidí chemikálií, byla v neděli večer obviněna z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Hrozí jí až šest let za mřížemi.

V nočním klubu na Americké třídě v centru Plzně v sobotu dopoledne napadla žena několik lidí, pravděpodobně je polila kyselinou. Dva muži a jedna žena utrpěli vážná zranění a byli převezeni do nemocnic v Plzni a v Praze, lehké zranění od chemikálie měla na ruce i útočnice. Další muž utrpěl poranění hlavy, nikoli od chemikálie.

Z policejních vyjádření vyplývá, že incident nejspíš souvisel s předchozí roztržkou v klubu, při které by na hlavě zraněn muž.

V sobotu převezl vážněji zraněnou ženu vrtulník na Kliniku popáleninové medicíny nemocnice v Praze na Vinohradech. V neděli tam byl přepraven i jeden ze dvou mužů, kteří byli od soboty v plzeňské fakultní nemocnici. "Oba pacienti jsou na standardním pokoji, mají nerozsáhlé poleptání na horní části těla, nejsou v ohrožení života," řekla dnes mluvčí vinohradské nemocnice Hana Vránová. Další muž zůstává ve fakultní nemocnici v Plzni, je ve stabilizovaném stavu.

Policie zatím neuvedla, co přesně se v nočním klubu stalo. Z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky lze obvinit člověka, který někomu úmyslně způsobí těžkou újmu na zdraví v silném rozrušení ze strachu, úleku nebo ve zmatku v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného.

Související

Soud, ilustrační fotografie

Soud ztrestal útočnici v plzeňském erotickém klubu, tři lidi poleptala kyselinou

Krajský soud v Plzni poslal dnes na šest let do vězení šestačtyřicetiletou Annu Kroft původem z Moldavska za těžké ublížení na zdraví. Podle obžaloby po hádce a potyčce v nočním klubu v Plzni polila dva muže a ženu kyselinou sírovou. Utrpěli popáleniny, byli několik týdnů v nemocnici a podstoupili několik operací. Obžalované hrozilo až 12 let vězení. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce i obhájce si nechali lhůtu na odvolání.

Více souvisejících

útoky kyselinou Plzeň krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 50 minutami

před 59 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy