Soud ztrestal útočnici v plzeňském erotickém klubu, tři lidi poleptala kyselinou

Krajský soud v Plzni poslal dnes na šest let do vězení šestačtyřicetiletou Annu Kroft původem z Moldavska za těžké ublížení na zdraví. Podle obžaloby po hádce a potyčce v nočním klubu v Plzni polila dva muže a ženu kyselinou sírovou. Utrpěli popáleniny, byli několik týdnů v nemocnici a podstoupili několik operací. Obžalované hrozilo až 12 let vězení. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce i obhájce si nechali lhůtu na odvolání.

Zmocněnci poškozených po požadují po obžalované náhradu škody a nemajetkové újmy 2,6 milionu Kč. Nejvíc, asi 1,5 milionu korun chce zraněná žena, jejíž právní zástupkyně, tak jako další dva zmocněnci, uvedli, že obžalovaná jednala úmyslně. Dalších 345.000 korun chtějí dvě zdravotní pojišťovny a další desetitisíce majitel domu za vzniklé škody.

Státní zástupce, který navrhoval trest 5,5 až 6,5 roku, si vzal lhůtu na rozmyšlenou. Obhájce uvedl, že se musí poradit se svou klientkou, která se podle jeho názoru určitě odvolá.

Kroft nebyla rozsudku přítomna, protože je umístěna v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech. Soud požádala, aby jednal v její nepřítomnosti. Podle obhájce Františka Korandy žena trpí duševní poruchou od roku 2005, kdy jí zemřel manžel po přestřelce v náručí. "Stav klientky je asi vážný, tento týden jsem ji ani nemohl v nemocnici navštívit," uvedl. Zatím zůstane v zařízení, o případném umístění do vězení by po pravomocném rozsudku rozhodl vězeňský lékař.

Podle obžaloby vzala žena při incidentu lahev s čističem odpadů s 96procentní kyselinou sírovou a polila tři lidi. Pronásledovala je až na schody a do průjezdu klub a dál na ně žíravinu lila, i když všichni křičeli, uvedla obžaloba. Způsobila jim poleptání druhého až třetího stupně na hlavě, obličeji, krku, rukou i dalších částech těla, uvedl státní zástupce. Podle něj bylo úmyslné zavinění jednoznačně prokázané a nešlo o nutnou obranu.

Kroft, která se narodila v Moldavsku, ale má české občanství, se přiznala, ale tvrdila, že si neuvědomovala, že použila kyselinu. Když dva muži a žena bili dalšího muže v nočním klubu, měla prý strach, že ho zabijí. Chtěla na ně chrstnout vodu, tak jako na psy, když se perou. Sáhla do sousední úklidové komory a vzala lahev. Byla prý v šoku, neuvědomovala si, co drží v ruce. Nevnímala ani bolest. Při rvačce si poranila nohu.

"Poškození byli poléváni po desítek sekund, možná i jednotek minut," řekl při vyhlášení rozsudku předseda senátu Martin Kantor. Obžalovaná si podle něj byla vědoma toho, co drží v ruce a jakou látku láhev obsahuje.

Související

Soud, ilustrační foto

Kyselinová útočnice stanula před soudem. Hrozí jí 12 let, oběti chtějí miliony korun

Až dvanáct let vězení hrozí šestačtyřicetileté Anně Kroft, která se dnes u Krajského soudu v Plzni začala zpovídat z loňského útoku kyselinou na tři lidi v nočním klubu na Americké třídě v Plzni. Podle obžaloby po předchozí hádce a potyčce vzala lahev s čističem odpadů s šestadevadesátiprocentní kyselinou sírovou a polila jím dva muže a ženu, kteří po potyčce odcházeli z baru. Pronásledovala je do průjezdu a dál na ně žíravinu lila, stojí v obžalobě. Způsobila jim poleptání druhého až třetího stupně na hlavě, obličeji, krku, rukou i dalších částech těla, uvedl státní zástupce, který ženu viní z těžkého ublížení na zdraví.

Více souvisejících

Anna Kroft (útok kyselinou) soudy Plzeň útoky kyselinou

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy