Tasil nůž a málem ubodal seniora. Pachateli útoku v Třebové hrozí výjimečný trest

22letý muž, který ve čtvrtek nožem vážně zranil seniora v České Třebové, se ke svému činu přiznal. Pochází ze severních Čech, ve městě krátce pracoval a bydlel na ubytovně, ale o zaměstnání přišel. Napadený ho neznal.

"Dva detektivové vyrazili k obchodním centrům a začali po muži pátrat. Všimli si jednoho, který odpovídal popisu, i když neměl svrchní oblečení, ale choval se podezřele," uvedl řekl dnes novinářům vedoucí odboru obecné kriminality krajského policejního ředitelství Milan Šimek. Kvůli obavám, že je ozbrojen, přivolali posily a muže zadrželi.

Útok se stal krátce po poledni v odlehlé části města u řadových garáží. Obviněný viděl muže, který v jedné z nich parkoval, poté k němu přišel a udeřil jej.

78letý senior ale ránu vrátil, což útočníka přimělo vytáhnout nůž a opakovaně seniora bodnout do hrudníku a dalších částí těla. Vzal mu několik set korun. Kvůli ztrátě zaměstnání neměl peníze, obživu si zajišťoval drobnými krádežemi.

Zraněný ještě stačil dojet domů, kde zkolaboval, vrtulník jej převezl do nemocnice. Jeho zdravotní stav je už lepší.

Útočník dosud nebyl trestán. Byl obviněn z pokusu o loupežnou vraždu, soud jej poslal do vazby. Podle státní zástupkyně Lenky Faltusové mu hrozí 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Související

policie

Policie odložila případ útoku na kadeřnici v Hořicích, viníka nemá

Policie po opětovném prověření ukončila vyšetřování a odložila případ pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku z února 2013. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková. V případu byl stíhán i souzen Lukáš Nečesaný, ale Vrchní soud v Praze jej loni na jaře viny pravomocně zprostil. Nečesaný vinu od začátku odmítal.
Ilustrační foto

Policisté obvinili útočníka z vlaku na Přerovsku, hrozí mu až 18 let vězení

Kriminalisté obvinili třicetiletého muže z Hranic z pokusu o vraždu spolucestujícího ve vlaku. Muže podle policie pobodal nožem poté, co mu oběť vytkla jeho nevhodné chování. Obviněnému hrozí až 18 let vězení, sdělil dnes ČTK policejní mluvčí Libor Hejtman. Incident se stal v pondělí na trase mezi Teplicemi nad Bečvou a Černotínem na Přerovsku.

Více souvisejících

pokus o vraždu Česká Třebová krimi

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy