Vyhodili ho za agresivitu, vrátil se a chtěl upálit 12 lidí

Třinec - Frýdecko-místecká policie dopadla žháře, který v neděli ráno podpálil hernu v Třinci. V podniku bylo v té době 12 lidí. Jedna žena skončila v nemocnici. Muž se tak chtěl údajně pomstít za to, že byl z herny kvůli svému agresivnímu chování vyhozen.

Muž )27) z Třince do herny přišel v ranních hodinách 21. července. Chtěl spustit jukebox. Ten ale nefungoval a tak se mladý muž domáhal vrácení peněz. "Požadoval ale více, než do přístroje vhodil. Dostal se do sporu s obsluhou. Choval se tak agresivně, že jej další zákazníci z herny vyvedli. V té době ještě nikdo nebral vážně jeho výhrůžky o pomstě," uvedl mluvčí.

Z podniku muž ale odešel přímo na nedalekou čerpací stanici, kde si koupil plechovku s benzinem. Vrátil se k herně, plechovku vylil na plastové vstupní dveře podniku. Hořlavinu zapálil a odešel do restaurace. "Dveře začaly hořet. Vznítila se i reklamní tabule. Zplodiny se valily do herny," popsal situaci Starzyk.

Dodal, že personálu a hostům se naštěstí podařilo požár před rozšířením uhasit.

V porovnání s evropskými zeměmi jsme na tom v počtu heren a kasin nechvalně a situace se horší. Pro srovnání pár čísel: počet hazardních provozoven přepočtených na jednoho obyvatele je v ČR 312x vyšší. Kasina a herny se soustřeďují především ve velkých městech. Jen pro představu, v Praze bylo na konci loňského roku registrováno 195 kasín a 1 053 heren.

V mnohem větších evropských městech je hazardních provozoven daleko méně, například v Londýně, kde žije 7,5 milionu obyvatel je pouhých 29 kasín, v Bruselu je jen jedno kasino, v Bratislavě tři kasína. Nejspíš otázka na Ministerstvo financí, které současnou situaci řeší různými zákazy, i když v poslední době je kauza zákazů mediálně známá a tak se již snad podnikají nějaké kroky k nápravě.

Průměrně prosázíme na jednoho občana okolo 15tis.Kč ročně, včetně nehrajících, novorozenců a důchodců, pše server ruleta.cz. Na některé statistiky jsme právem pyšni, ale zrovna v této bychom mohli ubrat a naopak přidat na kvalitě poskytovaných služeb.

Související

Více souvisejících

Krimi (jednorázové) Policie ČR herny

Aktuálně se děje

před 32 minutami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putin nařídil ruské armádě manévry s nácvikem použití taktických jaderných zbraní

Na pokyn prezidenta Vladimira Putina se ruské ministerstvo obrany připravuje na vojenské cvičení, které zahrne simulaci použití taktických jaderných zbraní. Cvičení, které má prověřit připravenost nestrategických jaderných sil k plnění bojových úkolů, bude realizováno v blízké budoucnosti. Informuje o tom Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy