Čeho se vyvarovat před postelovými hrátkami? Zapomeňte na léky a toaletu, tvrdí lékaři

Intimní chvíle ve dvou jsou příjemným zpestřením vztahu. I ony ale mají svá pravidla, a to nejen během sexu samotného. Příprava na něj by měla probíhat v průběhu celého dne, a několika věcí byste se měli zaručeně vyvarovat.

Jednou ze zásadních věcí, které byste si měli před sexem odpustit, je toaleta. Dříve se tvrdilo, že by si zejména ženy měly vyprázdnit močový měchýř nejen proto, aby pro ně byl styk pohodlnější, ale i proto, aby snížili riziko vzniku infekce močových cest. 

Urolog David Kaufman má ale pro páry přesně opačnou radu. Podle serveru Yahoo News tvrdí, že močení před milováním je jedním z největších omylů, který musí svým pacientkám trpělivě vysvětlovat. 

Podle lékaře se při sexu mohou bakterie z pochvy dostat do močové trubice. Návštěvou toalety po styku se ale dají bezpečně zlikvidovat. Pokud tak neučiníme, mohou si bakterie najít cestu až do močového měchýře, a tam vyvolat infekci, varuje Kaufman.

Varuje také před zdánlivě bezpečným užíváním kondomů. Pokud žena trpí na často se opakující infekce, měla by se svým partnerem zvážit použití jiných antikoncepčních prostředků, než ty se spermicidními mazivy, které způsobují podráždění a mohou zvýšit pravděpodobnost vzniku infekce močových cest.

Negativní vliv na styk mají také léky proti alergii. Antihistaminika vysušují sliznici, avšak nejen pouze tu v nose. Jejich účinek se tak může projevit i na dalších místech, a není to zrovna dvakrát příjemné.

Nevhodná je také přemíra alkoholu. Ten sice uvolňuje zábrany, ale také otupuje smysly. Studie provedená na University of Missouri-St. Louis zjistila, že 11 procent lidí, kteří před sexem požili alkohol, hůře dosahuje orgasmu.

Rovněž není vhodné se těsně před sexem holit na intimních partiích. Pokožka je podrážděná, mnohdy zarudlá, a potřebuje několik hodin k regeneraci. Holení proto obstarejte ideálně den předem, nebo minimálně několik hodin.

Nevhodná jsou také některá jídla. Přemíra masa může zejména u mužů ovlivnit chuť ejakulátu a kořeněné potraviny mají pro změnu vliv na vaginální vůni. Obojí vám tak může znepříjemnit orální sex.

Související

Ilustrační fotografie

Zemřel nejslavnější indický "sexpert", jeho rady přitáhly i pozornost cenzorů

Ve věku 96 let zemřel nejslavnější indický sexuolog, doktor Mahindar Vatsa. Tento vystudovaný porodník a gynekolog zasvětil život zvyšování informovanosti o sexu v Indii, ale nejvíce ho proslavil novinový sloupek "Zeptejte se sexperta", který začal psát ve svých 80 letech a vydával ho více než deset let, uvedl zpravodajský server BBC News.
Ilustrační foto

Britská vláda terčem posměchu kvůli novému pravidlu, dostalo přezdívku "zákaz sexu"

Britská vláda se stala terčem vtipů kvůli novému pravidlu, které z důvodu šíření koronaviru zakazuje shromažďování dvou a více osob ve vnitřních prostorech a jemuž média okamžitě začala přezdívat "zákaz sexu". Zřejmě nezamýšleným důsledkem nařízení totiž je i to, že jsou nyní nelegální také milenecké schůzky párů, které společně nežijí v jedné domácnosti.

Více souvisejících

Pohlavní styk Láska, intimnosti, vztahy ženy Muži

Aktuálně se děje

před 25 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy